doradzcie
Napisano Ponad rok temu
1) wtargnięcie do domu ofiary
2) pobicie z obrażeniami ciała nie dłuższe niż 7 dni
3) usiłowanie zabójstwa
przyznałem się tylko do tego że weszliśmy do niego do pokoju ale nie przyznaję się do tego że go biłem i że mu groziłem, zeznałem że jak weszliśmy do niego do pokoju to zapaliliśmy po szlugu, ja usiadłem i huj, jak siadłem tak dalej nic nie pamiętam bo byłem pijany. Dawid zeznał że coś go tam bił i że na żarty powiedział żeby skakał z okna i też mówił że za dużo nie pamięta.
o godzinie 19 wypuścili nas do domu bo prokurator się zgodził i teraz tak, ile nam grozi za to, biorąc pod uwagę to że Dawid już ma w zawiasach za upijanie niepełnoletnich? Co najlepiej zeznawać w sądzie? Opłaca się brać Adwokata z urzędu? Powiedzieć z Sądzie że ten poszkodowany był kiedyś leczony u Psychologa (miał problemy rodzinne) i że to matka kazała mu tak zeznawać albo że to mogło wpłynąć na jego zaznania bo np, dalej ma banie porysowaną... Doradźcie coś, co robić i w ogóle.... Czegoś mogłem nie napisać, więc jak coś to pytajcie.
Napisano Ponad rok temu
O godzinie 3 nad ranem wpadła do Dawida do pokoju policja (bez pukania a z tego co wiem to nie mają prawa tak robić) i obudzili nas i zawieźli na Komendę
Jesli weszli to ktos ich musial wpuscic chyba nie? Chyba ze nie zamykacie domu to macie problem-do 6 wydaje mi sie ze nie powinni was wyciagac z chaty, ale to tylko przypuszczenia.
1) wtargnięcie do domu ofiary
2) pobicie z obrażeniami ciała nie dłuższe niż 7 dni
z tego sie nie wywiniecie-zawiasy gwarantowane wg mnie
3) usiłowanie zabójstwa
pffff ale zarzut wam zajebal heheeheh Nie ma szans-mowcie jak bylo naprawde i przyznajcie sie do tych wyzej. Nie sciemniajce zabardzo bo to na wasza niekorzysc bedzie. Powiedzcie jak bylo, a na zawiasach sie skonczy-ze dostal pare lisci itd
Dawid już ma w zawiasach za upijanie niepełnoletnich
to calkowicie inne przewinienie, wiec nie ma zadnego zwiazku z ta sprawa. Gdyby upijal nieletnich, to mialby problem bo by mu odwiesili zawiasy ale tak to nie ma co sie martwic.
Powiedzieć z Sądzie że ten poszkodowany był kiedyś leczony u Psychologa (miał problemy rodzinne) i że to matka kazała mu tak zeznawać albo że to mogło wpłynąć na jego zaznania bo np, dalej ma banie porysowaną.
nie gmatwajcie sprawy-po chuj? Przynacie sie do pobicia(liscie itd) i koniec. Dostaniecie zawiasy i po sprawie. To co napisales wyzej to szukanie dziury w calym. Badz odpowiedzialny za to co robisz i nie zachowuj sie jak dzieciak. Odjebaliscie, mogliscie to inaczej zalatwic, zrobiliscie to maksymalnie przypalowo to teraz lepiej dla was bedzie jak sie przyznacie.
ps. EVOL nie lam sie-zawiasy to nie koniec swiata, bylebys sie trzymal z dala od czegos takiego. Pamietaj nastepnym razem zalatwiac takie sprawy tak, zeby nie wiedzial od kogo i za co
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
to calkowicie inne przewinienie, wiec nie ma zadnego zwiazku z ta sprawa. Gdyby upijal nieletnich, to mialby problem bo by mu odwiesili zawiasy ale tak to nie ma co sie martwic.
co ty gadasz? jak calkowicie inne przewinienie? to co mam zawiasy np. za posiadanie srodkow i zlapia mnie na kradziezy telefonu to dostaje drugie zawiasy?? no co ty nie a opcji... zawiasy to zawiasy i przez te pare lat nie mozesz nic, kompletnie nic odjebac
Napisano Ponad rok temu
usiłowanie zabójstwa nie bardzo, zastraszanie to tak. Po prostu przejebaliście, zawiaski dostaniesz na pewno a Twoj kolega moze i posiedzi nawet3) usiłowanie zabójstwa
Napisano Ponad rok temu
co ty gadasz? jak calkowicie inne przewinienie? to co mam zawiasy np. za posiadanie srodkow i zlapia mnie na kradziezy telefonu to dostaje drugie zawiasy?? no co ty nie a opcji... zawiasy to zawiasy i przez te pare lat nie mozesz nic, kompletnie nic odjebac
Prawda !
Nie rozumiem jak mozna wejsc komus do chaty . . . tak po prostu
Według mnie dostaniesz zawiasy, a Twoj kumpel . . . no coz moze miec bardziej przej....
Na pewno nie dajcie sobie wcisnac tego zarzutu o zabojstwo . . . to przedewszystkim, o delikatne liscie tez bym sie przyznal, no a wtargniecie do domu to juz wiadomo ze sie nie wywiniecie,ale nie wiem ile za to grozi . . .
Napisano Ponad rok temu
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja tak miałęm robic jak miałem miec za rozbój
Ale ostatnio prawo jest tak pop***** ze za bycie pod wpływem alko jeszcze bardziej upie***** wiec w sumie nie wiem..
jak ktoś sie zna to niech doradzi czy dobry pomysł z tą niepoczytalnością..
Napisano Ponad rok temu
niemozliwe to jest gdyz jak wiadmo te zawiasy to jest okres proby i w czasei tej proby musisz byc grzeczny cos ci znajomy moze wkreca?
chociaz teraz czytam na necie i juz jestem zielony i nie wiem ;p
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Doradźcie coś, co robić i w ogóle....
I co tu k...wa doradzać, musisz ponieść kare i tyle. Zachowałeś sie jak nieodpowiedzialny szczeniak. Co Ci wogóle odjeb... żeby wpadać do kolesia na chatę i go okładać. Powkręcałes sobie filmy to teraz masz za swoje. Dzieciaku Ty masz dopiero 18 lat i wszystko przed Tobą. A jak chcesz sobie spierdolić życie, to już Twój wybór. No remorse kurwa Zakładasz sobie już kartotekę? Jak można być tak głupim? Chłopie opamiętaj się
Napisano Ponad rok temu
a co do tematu to masakra jakaś... wstydu nie masz, walisz go po mordzie jak śpi a zeznajesz, że nie.. to jakaś patologia..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miałem raz sprawe w sądzie xD Przyznaj się i będzie dobrze i na przyszłość myśl co robisz i z kim...
PS. Z debilami sie nie zadaj, wiem to po sobie, a od razu będziesz miał mniej problemów.
Napisano Ponad rok temu
Poklepania po ramieniu i zapewnienia, że wszystko sie ułoży?
na pewno nie. Poprostu myślałem że ktoś tu się może zna na polskim prawie i doradzi co lepiej mówić w sądzie, do czego się nie przyznawać a do czego tak i wogóle. Wiem że źle zrobiłem, ale co, mam kurwa siąść i płakać? nie w moim stylu, wiadomo że trzeba płacić za swoje błędy, też jestem tego zdania
Napisano Ponad rok temu
nie każdy zamyka, ja osobiście zamykam ale sa tacy co nie zamykają...
Napisano Ponad rok temu
Wiem że źle zrobiłem, ale co, mam kurwa siąść i płakać?
Nie . Przyznaj się. A co się tyczy reszty. Aż tak jesteście obeznani w prawie, że komentujecie czy Evol dostanie zawiasy czy pójdzie do pierdla? Na co się kwalifikuje? Gówno się znacie. A TY EVOL skorzystaj lepiej z pomocy prawnika i dowiedz się jakie są Twoje szanse, zamiast się radzić pseudoprawników na forum.