a ja powiedzial bym ze zupelnie odwrotnie, zawodowcy maja o wiele wieksze zapotrzebowanie na bialko, niz taki smiertelnik jak ja. Wiec juz dla nich bardziej liczy sie ilosc niz dla nas. To raz. Dwa: wazniejsza jest ilosc bialka niz jakos ? Wow.
przykladowo z normalnej diety amatora ktory nie chowa po kieszeniach tunczyki, niestac go codziennie na kurczaka a twarogu ma juz dosyc brakuje mu okolo 40-50g bialka to jedz sobie 20g wph, gdy nie stac Cie na wieksza dawke a jedz sobie 50g czy nawet 60g dobrego jakosciowo wpc,no i jestem ciekaw ktory kowalski bardziej by przypakowal
co wtedy daje jakosc ?? skoro masz i tak ujemny bilans to tak jakbys bral mega najnowsza kreatyne ale tylko np 0.5g, i w sumie co tu duzo mowic wph jest niby najnowsze, najlepsze itd. a wiadomo tez ile reklamy w tym siedzi, jego suplementacja jest okolo 2x drozsza od wpi, od wpc nawet troszke wiecej
wiec jakos zachecic do zakupu musza...jakbym chociaz "czuł" roznice to byloby si i uwierzylbym w to co pisza, lecz nigdy na wph nie zbudowalem jakos wiekszych obwodow niz na rybie po silowni przygotowanej w domu
zreszta Ci ktorzy znaja procesy produkcji wiedza ze wph nie sa takie idealne. 100% substancji poddasz hydrolizie ale nadal nie masz 100% niskiego ciężaru czasteczkowego, szybko wchłanialnego. będzie z tych 100% tylko max 30 % tego co Ciebie interesuje a reszta jak juz pisalem bedzie czystym wpc lud wpi - zalezy co zostalo poddane hydrolizie. jednak my jak body napisal rozmawiamy tu troszke inaczej
bo my nie mieszkamy w uk i niemamy tak tanio wph, jesli Cie stac kupuj, my nawet sie ucieszymy
tylko debatujemy ze w naszym kraju patrzac na ceny wolimy unikac czegos drogiego co i tak nieda rezultatów zbudania 1 cm wiecej w bicu
jak czlowiek ma stagnacje, jest przetrenowany, lub ma zla diete to i nawet koks nie pomorze tak wiec czy to wpc,wpi,wph nie jest az tak wazne i o tym rozmawialismy. naprawde stac Cie to kupuj nie zawiedziesz sie tylko moze poza smakiem
Wątpie. Bialko w dawkach nadmiernych niz zapotrzebowanie na nie, staje sie toksyczne z tego co wiem, a przynajmniej bezuzyteczne.
bynajmniej wiesz ze w jakims kosciele dzwoni ale niewiesz dokladnie co i jak
nie pisalem by opychac sie bialkiem bez opamietania lecz jesli moge miec bialko za 30 zl, a za 100 zl, to za 70 reszty wole kupic leucyne czy pojechac na lodzika na trase
lub odlozyc na nowy samochod hehe, a i tak nie bede 2x wiekszy jakbym kupowal bialko tylko te drozsze....1. tracisz cos zawsze wiec mozna wrzucic do porcji te 5g wiecej przeznaczonej na straty, 2. nie pisalem zeby szamac bialko ponad norme rozchodzilo sie np. o przyklad ktory podalem gdy masz bilans ujemny. 3. na redukcji sie bierze duzoo bialka, 4. musilabys dlugggoo ale to naprawde bardzoo dlugo jesc chyba codziennie bialko by mogl cie podtruc troszke amoniak
swoja droga nie musze zapewne pisac ze organizm z bialka sobie wytworzy ww lub t, dlatego suplementacja nawet samym bialkiem jest wzglednie bezpieczna, cos tam sie dzieje jakbys dlugggoo to jadl a redukcja nie trwa tyle, dlatego nikt od rzezby, redukcji nie umarl i nie pojchal na dialize
5. glutamina niweluje negatywny wplyw na nereczki
a przynajmniej bezuzyteczne.
to wlasnie z tego bezuzyteznego bialka organizm produkuje to czego mu brakuje
, poszukaj sobie ile Twoj organizm traci gramow miesni by wytworzyc sobie 1g glutaminy, zdziwisz sie
Efekt jest taki ze joks kupi 5 kg najtanszego bąkotwórczego WPC a ja kupie 1 kg wyokiej jakosci bialka i wydamy tyle samo. I starczy nam tez na tyle samo
i efekt jest taki ze ja jestem wielki jak dwie muszelki
a zaoszczedzona kase wydaje na zycie towarzyskie
najtanszego bąkotwórczego WPC
jesli dobrze pamietam co pisze, a zanikow pamieci niemam to zawsze pisalem dobrego jakosciowo wpc ktore jest i tak niebotycznie tansze a ty wiesz co to jest dobra jakosc ? cos
co nie powoduje bąków i sie nie pieni
pozatym moglbys wkoncu pojsc na sfd tam by z toba nie wytrzymali dlugo i dali dozywotniego bana