Odżywki
Napisano Ponad rok temu
Nie masz pleców?? NIE OSZCZĘDZAJ ŁOKCI!!!...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem dużo bardziej pewny że lepiej jak by chłopak się wstrzymał, a wzioł się za basen/piłkę/jakieś sztuki walki coś co by mu pomogło w nabraniu koordynacji i pomogło w rozwoju mięśni itp...
A jak by regularnie pochodził na basen, na jakiś KB lub coś w tym stylu + szkoła na pewno nie miał by czasu się nudzić...
Ja w cale wieku 13 lat nie musiałem ćpać/stać pod klatko i g**no robić wystarczyła mi pasja do sportu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
koleś stawia na sport a wy go zniechęcacie
nikt go tu nie zniechecal do sportu wrecz przeciwnie, polecano mu pilke nozna, basen i inne. Odradzano mu jedynie silownie. I taka jest prawda, podnoszenie ogrmonych ciezarow, czyli typowy trening na mase jest zdecydowanie nie wskazany dla mlodych chlopcow, bo hamuje wzrost. Niech spobie cwiczy judo, karate, basen co tam chce, jest 100 roznych opcji, ale nie silke - nie podnoszenie żelastwa. Trening domatora mu wystarczy.
Zacznie młodo ćwiczyć to osiągnie sukces ja zacząłem ćwiczyć w wieku 12 lat aikido i na siłowni i co mały jesten ??
Staż treningowy: 2 lata
to znaczy ze teraz masz 14 lat ?? skoro staz masz dwa lata, czyli cwiczysz od 2 lat a zaczoles w wieku 12 lat. 115 kologramowy 14-to latek ? chyba jadles duzo owsianki. A tak serio zapewne nie masz 14 lat tylko co najmniej 18. Staz masz wpisany 2 lata bo prawdziwy silowy, masowy trening walisz dopiero pewnie od 2 lat. Wiec nie pisz głupot ze od 12 roku zycia walisz ostry masowy trening, bo ten koles ci uwierzy i zacznie ostro cwiczyc a potem nie urosnie i bedzie karlem.
co wy macie w bani nie wiecie jaki jest teraz świat ??
wiemy, wlasnie wiemy, 13 letni chlopcy sie biora za sterydy a 13 latki ciagnal druta w piwinicy kolegom z podworka. Ale to nie powod zeby radzic mlodemu czlowiekowi zeby zaczal ostro sie pompowac i bral nb2 a za rok co ? meta ? A w wieku 18 lat bedzie zidiocialym karkiem bez mozgu.
jak mlody woli ćwiczyć niz gówno robić pod gównianym blokiem to dobrze .
po pierwsze skad wiesz ze mieszka w bloku po drugie jest tysiac rzeczy ktore mozna robic z czasem zamiast gowno pod blokiem. W tym wieku, szczegolnie w tym wieku, mlodziez powinna zadbac o rozwoj mózgu a nie muskulatury bo na muskulature przyjdzie czas, a mózg najlepiej sie rozwija wlasnie w tym wieku i najszybciej zapamietuje. Wiec zamiast robic gowno pod blokiem, w dniach wolnych od judo, basenu i pilki noznej niech sobie poczyta ksiazke, pogra w szachy, obejrzy jakis program edukacyjny ...pouczy sie troche ....? Albo niech sobie jakas pasje znajdzie, ja w jego wieku uwielbialem skladac modele samolotow Tak wiec nie robilem gowna pod blokiem.
Napisano Ponad rok temu
Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu