Capoeira
Napisano Ponad rok temu
Jestem ciekaw jak wyglada taki trening capoeiry . . .
Juz dawno chcialem sie zapisac na jakas sztuke walki ale mam dosyc duza wade wzroku i okulary mi to uniemozliwialy,soczewki tez nie wchodza w gre. Wydaje mi sie ze treningi capoeiry nie sa na tyle "brutalne" ze bym musial byc na nich bez okularów . . .
Jak ktoś trenuje to pisać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na aikido czy mt nie pojde bo w okularach na treningu nie bede mogl byc . . . Kiedys chcialem sie zapisac na tajski ale jak zobaczylem trening to wymieklem chwila momet i okulary zbite a bez nich ch... widze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a wade mam duza i jak bym mial trenowac 2 godziny bez okularow to to by nie byla dla mnie przyjemnosc
Napisano Ponad rok temu
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
okulary rowerowe i soczewki ?
ale jak bym mial soczewki to po co mi te okulary ? czy te soczewki sie przyczepia do tych okularów ?
Napisano Ponad rok temu
tyle ze tu jest walka w parterze zanim do niego doleci to przy przerzucie moze wyryc czacha w mate a tego slepia raczej nie przetrzymajajak nie chcesz dostawać ciosów na głowę to proponuje style chwytane, typu judo bjj zapasy
Napisano Ponad rok temu
jeśli ma sie mocną wadę wzroku i chce sie trenować style uderzene to nie polecam sparingów
Napisano Ponad rok temu
a poza tym to nie sztuka walki wg większości męskiej
NBII + Shock + BCAA MC + Mio
It has been said that something
as small as the flutter of a butterfly's wing
can ultimately cause a typhoon
halfway around the world..
- Chaos Theory
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tam sobie sam szkła(soczewki) wkładasz, jak dobierzesz dobre oprawki to nie beda podskakiwać na nosie, lata na lewo i prawo i spadać nawet jak wykonasz gwałtowny ruch -taka zabawa kosztuje od 90zł oprawki + 70 plastiki soczewki + nieskonczonosc jak chcesz przyniemniane, UV, fotochormy, wyostrzjace ruchome przedmioty etc filtró teraz jest w pizdu wiec jeśli chodzi o soczewki to nie problem, jednak by nie wydać kase na darmo wybierdz dobre oprawki
Napisano Ponad rok temu
Peet dlatego mysle o capoeirze bo tam nie ma takich typowych sparingow ze sie okladaja po ryjach, a mozna sie nauczyc i tak duzo rzeczy chociaz wiadomo ze bez sparingow sama technika nie wystarczy
blue army kilka dup poderwac tez nie zaszkodzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba nikt z forum nie chodzi na capoeire
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale zobaczcie jaka to gimnastyka, jakie rozciagniecie,ciosy,kopniecia,a jak kogos spotkasz na ulicy to sie zaczynasz wyginac i koles nie wie o co chodzi a zaraz na glebie juz lezy . . . .tylko brak sparingow . . . sparingow w ktorych sie wali po ryjach a nie macha nogami przed kogos twarza wiadomo ze wolałbym isc na jakis tajski box gdzie bym sie typowo napi..... no ale wada wzroku na to niestety nie pozwala ;] a sama siłka powoli przestaje mi wystarczac znaczy moze i wystarcza ale wole cos jeszcze poza nią robic
Napisano Ponad rok temu
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.