Skocz do zawartości

Zdjęcie

odżywki dla 18-latka na mase: hmb?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

shotta
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

odżywki dla 18-latka na mase: hmb?
chodze juz od dluzszego czasu na silownie. bralem juz kiedys bialko, takie w koktajlach. chcialbym zaczac brac cos bardziej konkretnego. niektorzy mowia ze jestem mlody i sam sie rozwijam. ja jednak chce osiagnac wiekszy efekt niz bylby bez zadnych suplementow. jestem dosc chudy, przy wzroscie 175 cm mam 65 kg. co byloby dla mnie najlepsze? glownie interesuje mnie zwiekszenie masy miesni takich jak biceps, triceps, miesnie klatki oraz plecy. nie robie cwiczen na nogi. czy HMB byloby dla mnie uzasadnione? a moze BCAA? jakie sa skutki uboczne tych suplementow? z gory dzieki :)
  • 0

VanHeru
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1004 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kulturystyka, Dietetyka, Informatyka

Napisano Ponad rok temu

Re: odżywki dla 18-latka na mase: hmb?
Trening, dieta, potem bierz się za suple, w zalezności od tego czego ci w diecie brakuje. Trening na mase oczywiście ;)
  • 0

Joks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 6459 postów
16
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

juz wiecej da ci trening nog w przyroscie masy niz hmb, aminy. zaopatrz sie w bialko/gainera
  • 0

...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru  :P]=+-:::...

GośćGuest_Kain_*

Guest_Kain_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

olej hmb i inne takie, przy twojej piórkowej wadze kup sobie porzadne carbo (weglowodany) przedewszystkim i jesli ci starczy kasy to bialko

shotta
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a aminokwasy tez bylyby wskazane? Kain, mozesz wypisac mi wszystko co powinienem kupic?
  • 0

GośćGuest_Kain_*

Guest_Kain_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

aminki tez zbedne narazie. wszystko zbedne. zupelnie wystarcza ci wegle i bialko. szczegolnie wegle wazne po treningu i bialko tez. a jakie wegle (carbo) i bialko to juz ci koledzy niech doradza, ja nie mieszkam w polsce nie jestem na bierzaco w polskich suplach, pamietaj tylko zeby kupic jakies dobre bialko a nie jakis shit