Ostrowia na noc ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mozna jak najbardziej, jeszcze do tego troche tluszczu i masz idealny posilek przed snempolaczyc wpc + ser twarogowy przed snem
Dobre polaczenie- serwatka (30g)+kaizena (200g twarogu w kostce /wiejskiego)+tluszcz (20-30g) nienasycony
Napisano Ponad rok temu
no idealny w chuj, ja osobiscie po takim posilku przed samym snem nie zasnalbymmozna jak najbardziej, jeszcze do tego troche tluszczu i masz idealny posilek przed snempolaczyc wpc + ser twarogowy przed snem
Dobre polaczenie- serwatka (30g)+kaizena (200g twarogu w kostce /wiejskiego)+tluszcz (20-30g) nienasycony
Napisano Ponad rok temu
A taka iloscia bialka i tluszczu powinna byc wystarczajaca na 8h bez zarcia.
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
takze osobiscie wybieram odzywke bialkowa:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bez sensu jest dodawanie paliwa energetycznego a tłuszcz jakby nie patrzec jest kaloryczny, i jest to zameczanie organizmu na noc tak jakbys zjadl ciezszy posilek bo organizm ma wypoczywac jak spisz a nie trawic
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
gdzies czytalem wypowiedz jakiegos goscia startujacego i mowil ze do kazdej porcji bialka dodaje tluszcze i wydaje sie to sensowne- jemy polowe mniej tluszczu niz bialka (np. 30g bialka i 15 tluszczu; ze wzgledu na polowe wieksza ilosc kcal)- kalorie z tluszczu ida na trawienie bialka wiec co w tym zlego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tego nie powiedzialem , tego aspektu nie rozpatrywalem hehe tylko o dodawaniu tluszczu samoistnie do bialka jak np oliwy z oliwek, bo ze pokarm zawiera tluszcz to jest oczywiste, nawet bialko uniwersalne je zawiera chyba ze wypasione bialko izolat itd.dobra jak juz Joks powiedzial, ze na noc jest lepsze bialko uniwersalne nawet od normalnego papu jakim jest twarog
Napisano Ponad rok temu
w nocy zoladek ma odpoczywac, a nie trawic, ale niektorym to chyba nie robi roznicy, nie wazne co wrzuca na talerz