Co lepsze przed snem ?? białko czy wegle - obadajce
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiem tak: z tymi weglowodanami to jest logiczne, ponieważ jak wiadomo organizm w czasie snu również zuzywa energię potrzebną choćby do regeneracji organizmu lub co dla nas jest najważniejsze budowy mięsni
Gdy nie dostarczymy przed snem odpowiedniej ilości wegli, lecz tylko białko zostanie ono wykorzystane do procesów energetycznych, a nie tak jak w naszym założeniu do uchronienia nas przed katabolizmem nocnym
Czyli na podstawie tego co napisałem powyżej oraz artykułu wynika, że oprócz wolno przyswajalnego białka powinniśmy dostarczyć węglowodany o niskim IG. Z drugiej storny będzie to zła opcja dla osób, które mają tendencje do tycią lub co gorsza są na redukcji
Z powyższego artykułu wynika również, że warto przed snem dostarczyć aminokwasy proste z duża zawartością tyrozyny.
Co jeszcze przemawia za węglowodanami wraz z białkiem przed snem- otóż z tego co wiem, do pełnej syntezy białka (1 grama) jest potrzebne około 5-7 gram weglowodanów
Podsumowując najlepszym rozwiązaniem jest stosowanie białka które w swoim składzie zawiera troche węgli (np bardzo dobre w tym przypadku x5 protein olimpa) lub białko+węgle w stosuknku 3:1
Jak skończe czytać to jeszcze cos może dopisze
Napisano Ponad rok temu
no rzeczywiscie carbo ma niskie ig... weeeeeeezzzzzzz naukowiec sie znalazlbiałko+carbo w stosuknku 3:1
w czasie snu również zuzywa energię
malo zuzywa... wystarczy ze przedostatni posilek jakis 2-3h przed spaniem to by byl makaron ryz czy cos i juz nam starczy bez problemu
Gdy nie dostarczymy przed snem odpowiedniej ilości wegli, lecz tylko białko zostanie ono wykorzystane do procesów energetycznych, a nie tak jak w naszym założeniu do uchronienia nas przed katabolizmem nocnym
a co to takiego jest ten katabolizm?? wlasnie rozpadanie sie tych naszych miesni zeby temu zapobiec bierzemy bialko wtedy zamiast naszych miesni rozpada sie to bialko przez nas wziete/zjedzone wiec o co ci sie rozchodzi?
Napisano Ponad rok temu
nie ważne ile, ale jeśli nie ma organizm z czego pobierać energi to pobiera z białkamalo zuzywa...
nie wiedziałem właśnie czy sa jakieś wegle o wysokim ig w postaci proszku??bikerider napisał/a:
białko+carbo w stosuknku 3:1
no rzeczywiscie carbo ma niskie ig... weeeeeeezzzzzzz naukowiec sie znalazl
Napisano Ponad rok temu
wysokim ig w postaci proszku??
tak wegle o wysokim ig w proszku to carbo np. po pierwsze nie zrozumiales mojej wypowiedzi co dobitnie pokazuje twoja znajomosc chociazby zywienia
nie ważne ile, ale jeśli nie ma organizm z czego pobierać energi to pobiera z białka
no to pobierze z bialka w czym problem? po to wlasnie zjadasz to bialko troche z niego wezmie energii to sie nic nie stanie, w nocy i tak bys tym bialkiem nic nie zbudowal... ono jest po to brane wlasnie zebys wychodzil na 0 ani na + ani na -
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
datulus, - ty chyba nie rozumiesz- napisze Ci 2 raz- jeśli dostarczymy jakąś tam ilość białka i zostanie ono wykorzystane do procesów energetycznych żadne z tego korzyści, dlatego też dostarczając białko+węgle skorzystamy na tym!!
Napisano Ponad rok temu
pierwsze białko zostanie zuzyte do procesów energetycznych, a potem nastapi katabolizm- przecierz białko jest mniej efektywnym źródlem energi niż wegle...bikerider napisał/a:
a co to takiego jest ten katabolizm?? wlasnie rozpadanie sie tych naszych miesni zeby temu zapobiec bierzemy bialko wtedy zamiast naszych miesni rozpada sie to bialko przez nas wziete/zjedzone wiec o co ci sie rozchodzi?
to po h.uj brac białko jak nie bedzie z tego rzadnych korzyściCytat:
nie ważne ile, ale jeśli nie ma organizm z czego pobierać energi to pobiera z białka
no to pobierze z bialka w czym problem? po to wlasnie zjadasz to bialko troche z niego wezmie energii to sie nic nie stanie, w nocy i tak bys tym bialkiem nic nie zbudowal... ono jest po to brane wlasnie zebys wychodzil na 0 ani na + ani na -
Napisano Ponad rok temu
to po h.uj brac białko jak nie bedzie z tego rzadnych korzyści
korzysc jest taka ze nie jestes na minusie
datulus, - bo Ci kur.wa pisze, że nie wiem jak się nazywają jakieś inne wegle w postaci proszku o niskim ig...
bo mi chodzi o to ze carbo to nie sa wegle o niskim ig i od poczatku o tym pisze imbecylu
BIKERIDER ZMIENIL W SWOIM POSCIE SLOWO CARBO NA SLOWO WEGLE TU JUZ ZMIENIA POSTAC RZECZY!!!!
Napisano Ponad rok temu
bo od poczatku o to mi chodziło, tylko nie wiedziałem jak sie nazywają wegle o niskim ig...BIKERIDER ZMIENIL W SWOIM POSCIE SLOWO CARBO NA SLOWO WEGLE TU JUZ ZMIENIA POSTAC RZECZY!!!!
POzatym ty też zmieniałeś więc nie pier.dol. Wog. po co sie kłucisz o jedno słowo przez 10 postów!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po chuj brac na wieczor wege- jakie by nie byly i ryzykowac zalaniem sie. Jebnijcie se bialko + zdrowy tluszcz i bedzie miło.
Napisano Ponad rok temu
tak mi sie chyba cos zdawało, ale nie byłem pewny ile to stoi?? opłaca sie??Wegli o niskim ig w proszku to vitargo
Napisano Ponad rok temu
bikerider, drogie, ale bardzo dobre
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
musze to wyprubowac może na next cykl narazie mam juz gainera
Napisano Ponad rok temu
bikerider, datulus, o ku.rwa ale zescie naspamowali
nie zaspamowali tylko dyskutowali to po pierwsze
POzatym ty też zmieniałeś więc nie pier.dol. Wog. po co sie kłucisz o jedno słowo przez 10 postów!!
pokaz gdzie zmienilem?? ;>
to slowo bylo kluczowe... heh chciales zrobic sie aka Joks ale cos nie poszlo dobra nara nie pisze juz w tym temacieee