Portagen
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
100 g zawiera: 16,5 g białka, 55 g węglowodanów (polimery glukozy, sacharoza), 22 g tłuszczów (w tym triglicerydy średniołańcuchowe [MCT] 18,9 g, kwas linolowy 1,5 g). Składniki mineralne. Witaminy. Tauryna. Wartość energetyczna 470 kcal/100 g proszku.
Zastosowanie tego srodku wystepuje w zaburzeniach trawienia i wchłaniania tłuszczów,niewydolność trzustki w przebiegu mukowiscydozy(nieprawidłowy sklad wydzielin gruczołów zewnątrzwydzielniczych), przewlekła niewydolność trzustki.Sotsuje sie takze przy wyniszczeniach i oslabieniu organizmu.
Produkty tego typu sa czesto uzupelniane w spore ilosci oleju mct i rozne aktywatory metaboliczne jak i inozytol , cholina , karnityna itd.
Srodek zawiera sporo kwasu linolowego i mct.
info z jednego z forów internetowych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak jeszcze ktos bedzie chcial to moge zapodac ale powiem ze lepiej se gainera kupic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze w kwestii wyjaśnienia . Portagen jest preparatem przeznaczonym do specjanych celów. Jego zadaniem nie jest budowanie muskularnych bicepsów i poprążkowanych pośladków . Jest preparatem przeznaczonym dla ludzi chorych - dla tych którzy mają poważne problemy z trawieniem ( problemy z trzustką ktora min. odpowiada za wydzielanie insuliny ) , po operacjach częściowego usuniecia żołądka a także w takich przypadkach jak np. anoreksji - czyli wyniszczenia orgaznimu . Jest pełnowartościowym środkiem zawierającym łatwostrawne węglowodany tłuszcze ( MCT ) a także niewielkie ilości białka . Dużym plusem jak wspomniałem wcześniej jest to że dostarczają kalorii przy minimalnej pracy enzymów trawiennych . Teraz się zastanawiasz : no tak - przecież dążymy do tego by spozywać pokarmy o jaknajmniejszej pracy układu trawiennego - by więcej jeść no i w sumie rosnąć . Nie jest to tak proste jak na to wygląda . Dlaczego ? Otoż takie produkty choc na krótką mete są dobre to stosowane ciągle moga powodować coś w stylu zmiejszenia ilości wytwarzanych eznymów trawiennych . Orgaznim przyzwyczai się że nie potrzebuje duzych ilości więc zaprzestanie ich produkcji . W krańcowych przypadach może to spowodować że zjedzienie czegoś ciezko strawnego jak hamburger czy potem nawet twaróg , piers kurczaka bedziesz wił się jak wąż - z bólu wątroby trzustki . Może to doprowadzić do tego że bedziesz musiał spożywac ciągle kilka razy dziennnie do posiłków preparaty typu " neo-panacreatium " czy " rapacholin " ( ktore choć poprawiają trawienie to co dziwne jeszcze bardziej pogorszają pracę naturalnego wydzieania enzymów ) i tylko na takich proszkach żyć . Nie wiem jak Ty ale ja od czasu do czasu lubie zjeśc normalego schabowego i nie leżyć 6 godzin i stękac po nim . Po drugie - zdecydowanie jest w nim za mało białka . Białko to podstawa dla mieśnii . Inaczej spożywanie takich pokarmów moze spowodować że będziesz miec spore problemy z tłuszczem . Po 3 -cie do tego wchodzi spawa błonnika .
Lekarze mają to za grosze a może za darmo - i dlatego może spozywają ( choć wg. mnie - jeżeli to poważni kulutyści z czysta tkaną mieśniową - sprzedają to by mieć kaskę na serwatkę a mówią że to wcinają i tak wygladają )
Wierz mi - za podobne pieniądze możesz mieć podobny preparat ilościowo - ale jakościowo lepszy dla Twoich mieśnii . Ja stawiam na suplementy w postaci serwatki niż na takie preparaty antyalergiczne czy dla ludzi po usunieciu żolądka . Pozdrawiam
zrodlo: forum kulturystyka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Cykl
- Ponad rok temu
-
Zadanie domowe dla Joksa :)
- Ponad rok temu
-
pytanie