Trening
Napisano Ponad rok temu
ustawienie partii:
bary kaptury
plecy bic
klata tric
nogi
tera cwiczenia:
bary:
1Wyciskanie sztangi/hantli 12/10/8/6
2unoszenie wprzod 3x12
3 unoszenie w opadzie lezac przodemm na lawce 3x12
4 unoszenie hantli bokiem 3x12
5 kaptury 4x20
plecy
1 mc 12/10/8/6
2 drazek 3xmax
3 wioslo hantlem 4x10
4 wioslo na maszynie 4x10
cel poszerzenie plecow
bic
1 ugiannie hatli na przemian 12/10/8
2 modlitewnik 12/10/8/6
3 mlotek 3x10
sztange odrzucilem bo slaba po niej pompe mialem i chce wyrownac bicki poza tym
klata
1 wyciskanie hantli lezac 4x10
2 wyciskanie sztangi skos 12/10/8
3 rozpietki na maszynie 3x12
4 brama 3x12
celem jest rozbudowa srodka klaty i podrzezbienie dlatego na maszynie rozpietki
tric
1 wyciskanie hantli lezac na plecach styl mlotkowy 4x12 wypas pompa i ladnie wchodzi
2 wyciag lewa/prawa reka 3x10
3 pompki tylem 3x15-20
nogi
1 przysiady 12/10/8/6
2 suwnica 10/8/8/6
3 uginanie na dwuglowy 4x12
4 prostowanie siedzac na maszynie 3x12
5 wspiecia 4x20
tak wiec oto moj trening jest ciezki ale poraz chyba pierwszy taka pompe mam poa kazdym dniu treningu chwilowo nie cwicze ale jak cwiczylem to po licznych zmianach ustalilem sobie taki plan ktory jest uwazam jak dla mnie zawalisty ale czekam na opinie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Split to porazka, na reszte nie chce mi sie patrzec.
To czemu splitem trenuje wiecej osób? To jaki trening jest lepszy wg. Ciebie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
o kurwa ludzie split w tym treningu, nie ogolnie. Polaczen antagonistycznych patrii uzywa sie na poczatku przygody z silownia, zeby poczuc miesien, po 2-3 miesiacach powinno sie uciekac z takiego splitu. Joks, nie cwiczyl pol roku to moze sobie taki uzywac heh.INEED$ napisał/a:
Split to porazka, na reszte nie chce mi sie patrzec.
To czemu splitem trenuje wiecej osób? To jaki trening jest lepszy wg. Ciebie?
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
lekki wrzut hehe ale spoko po 2-3 miesiacach przechodze na trening fbwJoks, nie cwiczyl pol roku to moze sobie taki uzywac heh
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
A ja jestem tradycjonalista, fbw tylko jak nie mam pomyslu na nastepny split, 8 weekz sobie zrobie i znow nachodza checi na konkret.
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Guest_MariuchxD_*
Napisano Ponad rok temu
a split mam rozumiec ze to polaczenie klata tric plecy bic barki nogi ?
Napisano Ponad rok temu
google.plco to jest fbw?
nie tylko rozne polacznie partii nie tylko te co podalesa split mam rozumiec ze to polaczenie klata tric plecy bic barki nogi ?
Napisano Ponad rok temu
google.pl
FBW - Full Body Workout rodzaj treningu gdzie wykonujemy na każdym treningu wszystkie partie. Unikamy ćwiczeń wyizolowanych, skupiamy się na ćwiczeniach angażujących wiele grup mięśni
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bike... opcja szukaj i starczy... omg
Napisano Ponad rok temu
a co dokladnie by Cie intersowalo wiedziec ? to jest na zasadach hstale wklej lub napisz cos wiecej
zapraszam tutaj http://www.forum-kul...showtopic=43041 prawie na sam dol (Częstotliwość treningów)
Napisano Ponad rok temu
ps: odpisz mi w tym temacie co do 2 cyklu.. plz
Napisano Ponad rok temu
I prawidlowo Joksik A jeszcze pamietam jak kozaczyl- "oo zrobilem 16 serii na trica. Olewam fbw. Chce sie doje.bac "po 2-3 miesiacach przechodze na trening fbw
Teraz wg. badan (choc pewnie niektore sa naciagane) to tak:
- miesien jest w stanie wykonac jedna serie do upadku miesniowego i to juz wystarczajaco pobudza do wzrostu. Kolejne serie tylko zwiekszaja ilosc pozrywanych wlokienek miesniowych a nie daja wiekszego efektu. Jedyny widoczny skutek- rano ciezko wstac z lozka
- Uklad hormonalny dostaje konkretne bodzce wiec wiecej hormonow anabolicznych- 3 razy w tyg mamy przynajmniej jedno konkretne cwiczenie- wycisk, martwy, przysiad, podrzut itp. Ale to juz kiedys bylo poruszane w tematach HST/fbw Nawet w tym linku powyzej pewnie cos znajdziecie, to sie nie bede pocil
Co do przetrenowania. Wg mnie jak ktos tylko chodzi na silownie (czyt. nie ma nic dodatkowego sportowego) to z regeneracja nie bedzie najmniejszych problemow. Gorzej jak zalozmy ma sztuki walki i treningi dzien w dzien to wtedy chyba lepiej split zrobic.
Ale sa i tacy co robia fbw mimo innych treningow i nie narzekaja na efekty.
Poza tym kazda metoda treningu jest dobra jak daje efekty. Kazdy powinien sprobowac, np. jesli jechal pol roku splitem i mu nudno czy efekty zanikaja to sprobowac jakiegos FBW zawsze meisnie dostane nowe bodzce i rosna dalej.
A jeszcze autor slawnego u konkurencji 15-10-5 twierdzi ze tym planem teoretycznie mozna bez zmian jechac i latami. Tylko nie mozna zapominac o regeneracji i cofkach ciezarow.
Napisano Ponad rok temu
i nadal uwazam ze cos w tym jestI prawidlowo Joksik A jeszcze pamietam jak kozaczyl- "oo zrobilem 16 serii na trica. Olewam fbw. Chce sie doje.bac "
Zalety splita:
- latwo w tym systemie pracuje się nad partia priorytetowa (slabsza).
- splitem można rozwijac poza mase miesniowa i sila: wytrzymalosc, redukcje, itd. Oznacza to ze trening jest "uniwersalny".
i jakbym jak dawniej mial czas na silownie to pewno dalej bym tak cwiczyl , obecnie musze ograniczac wizyty na silowni do minimum. po pracy jak panna sie chce spotkac lub musze pouczyc sie na kolokwium to niemam juz duzo czasu ;/ i albo w ogóle nie ide na trening lub szybko machne po 1 cwiczeniu na podstawowe partie