PLAN NA MASE co do poprawy ;/ ? POMOCY
Napisano Ponad rok temu
nie ma sensu w twoim przypadku brac sie za treningi silowe
Napisano Ponad rok temu
nierozumiem co ty tutaj napisałesdieta, inaczej zbudowane miesnie, nawet jak 2cm wezej chwycisz sztange bedzie roznica...
nie ma sensu w twoim przypadku brac sie za treningi silowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a sory zle przeczytałem troche pózno i zmeczony jestem, sory i dzieki za postapozaliles sie ze kolega bieze wiecej na klate to ci napisalem dlaczego
Napisano Ponad rok temu

zapraszam do lektory:
http://www.forum-kul...showtopic=31066
http://www.forum-kul...showtopic=42454
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
OK biore sie za mezocykl 3,5 miecha masa pózniej 3,5 siła , pózniej 3,5 wytrzymałosc albo rzeżbaorbit, pocwicz jeszcze troszke i wez sie za treningi cykliczne, zrob sobie kilka mezocykli w roku, np sila, masa, rzezba wszystko rozpisane na 3,5 miesiaca po kazdym mezocyklu tydzien lub dwa regeneracji. w ten sposob bedziesz zyskiwal rownomiernie przrosty sily, masy, definicji itd.
zapraszam do lektory:
http://www.forum-kul...showtopic=31066
http://www.forum-kul...showtopic=42454
Napisano Ponad rok temu

...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
''co to za podział? nie lepiej krótkie cykle normalne?
gwarantuje ci ze nie dasz rady 3,5 miesiąca robić siły... zdrowie nie wytrzyma, nie dasz rady, bedzie za ciezko''
Napisano Ponad rok temu

chyba ze przyjmujesz rozwiazanie tylko masy i sily to wtedy w ogólnym podziale na rok wyjdzie jakbys robil cos ~5 miesiecy, pamietajac jednak ze po 6-8 tyg robisz przeplatanke i odpoczynek. juz jasne

Napisano Ponad rok temu
z tej tabelki nieczaje punktu nr. 1 i 6 jakie straty i jaka definicja ?dobrze ze odpisales bo nie zrozumielismy sie chyba lub nie doczytales chyba linków jakie podalem
piszac o 3 mezocyklach masie, sile, rzezbie chcialem ci dac ogólny poglad podzialu na caly rok (ze robiac 3 mezocykle odliczajac regeneracje wyjdzie jakbys robil przez 12 miesiecy wszystko po 3-3,5 miecha po zsumowaniu przez caly rok) w pierwszym linku ogólnie mowiacym o podzilu mezocykli na rok oraz w przykladowej rozpisce juz jest wyszczególnione ze czas trwania to powiedzmy 6 tyg. max mozna przyjac 8 tyg. tak wiec zebysmy sie dobrze rozumieli na przyszlosc wygladaloby to miej wiecej tak:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
chyba ze przyjmujesz rozwiazanie tylko masy i sily to wtedy w ogólnym podziale na rok wyjdzie jakbys robil cos ~5 miesiecy, pamietajac jednak ze po 6-8 tyg robisz przeplatanke i odpoczynek. juz jasne??

Napisano Ponad rok temu
posłużyłem sie stworzona dawno temu rozpiska we wrzesniu dlatego nr 1 to odrabianie strat wakacyjnych (doprowadzenie masy i siły mięśniowej do stanu sprzed przerwy) a nr 6 to zrzucenie zbednego balastu bo budowanie masy mięśniowej bez zwiększania się poziomu tkanki tłuszczowej jest nieuniknione ;(jakie straty