Problem ze wzrokiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wydaje mi sie zeby na forum byl jakis doktor okulista ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
murka, rozwalam sie idąc po schodach do domu a będąc juz w srodku 10 minut szukam włącznika światła za normalne nie jest.. z właszcza ze mam stroboskop w oczach za kazdym razem gdy poruszam okiem ... juz wiem jak to jest ślepym bo w nocy nie widze nawet najmniejszych kropeczek, kreseczek, czy innych rzeczy które zawsze widziałem, widze je za to non stop w dzień, jakbym patrzał przez bardzo brudną szybe.. w nocy nastaje ciemna otchłań
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciśnienie oka 17 to chyba w normie.(drugiego nie dała rady mi zmierzyć za bardzo przymykałem ) Najprawdopodobniej mam pęknięte naczynie krwionośne w oku lub odlepianie sie siatkówki. Wszystko to leczy sie baardzo długo przyczym wzrok strasznie sie osłabia, a że na drugie oko bardzo słabo widze to za kilka lat moge być ślepy jak kret. Dodatkowo nie moge wykonywać ŻADNYCH ćwiczeń, nawet biegania. Ech a chciałem nauczyć sie salt i różnych ewolucji.. Spróbuje nakręcić starych choćby na siłke, nie muszą wiedzieć że zwiększa ciśnienie w oczach, a nie wiem czy to mi w czymś przeszkadza, nie chce być lamą do koncą życia!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli jest krew w oku, zrobil sie skrzep od peknietego naczynia to wiem ze pod narkoza wszykuje sie plyn do oka ktory ma to rozgonic a jesli nie to usuwa sie operacyjnie, akurat nic strasznego nie jest to jakos skomplikowany zabieg chociaz z godzine moze trwac, moja babcia miala to ok. pol roku temu tyle, ze u niej poprostu skrzep w oku zrobil sie bo ma zwyrodnienie siatkowki jesli dobrze kojarze a to w wieku starczym dosc czesto spotykane a u Ciebie moglo byc spowodowane jakims przeciazeniem, wypadkiem itp.
co do odlepienia sie siatkowki to przeciez tez to sie operuje i po takiej operacji napewno wzrok sie znacznie poprawi cjociaz byc moze nie bedzie juz taki jak kiedys
takze musisz poprostu isc do dobrego prywatnego lekarza i jak on sie wypowie za operacja to kombinowac gdzies prywatnie w dobrej klinice albo nawet w szpitalu jakos na ostry dyzur tak zeby jak najszybciej mozna bylo ja zrobic
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
tak.. a hajsem mi sypnie fundacja polsat??
nie przesadzaj, operacja korekcji wzroku to tysiąc złoty za oko, z siatkówka pewnie jest podobnie.. ja nie powinienem sie forsować (wypadający płatek w zastawce komory), a mimo to cwiczę - jednak wszystko z głową, czuje ze mam dość to albo robie dłuższa przerwe (10min) i jade dalej albo sobie odpuszczam. Żaden lekarz nie powie ci, ze masz się nie ruszać i nie ćwiczyć - ćwiczyć możesz ale z głowa i słuchając organizm i nie forsując się.
A tak w ogolę to ludzi większe tragedie spotykają..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu