Czy będzie z tego kaloryfer
Napisano Ponad rok temu
oto mój brzuch proszę o ocenę ,można z tego kaloryfer wyrobić??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do tych ćwiczeń to mam jedną uwagę.
Napisałeś że przy brzuszkach używasz 10 kg obciążenia. Nie zgadzam się że powinieneś ćwiczyć z dodatkowym ciężarem na tę część ciała.Mięśnie brzucha niczym się nie różnią od innych mięśni więc jak będziemy je bardziej obciążać, tym większe urosną. Nim się obejrzysz a przybędzie ci w pasie.
Jeżeli się mylę niech ktoś napisze.
Spróbuj a6w, ale priorytetem stawiałbym na masę!!! masa to potęga!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A z czego chcesz mieć ten "kaloryfer" jak nie masz masy mięśniowej na tym brzuchu(zreszto nigdzie jej niemasz)?? Ćwicząc w ten sposób zrobisz jako takom rzezbe tak że bedzie widać zarys mięśni ale kaloryfera z tego nie będzie bo z pustego to i kytof1 nie zbuduje Złap najpierw troche mięcha, a pózniej zabieraj się za robienie kaloryfera:D
tak jak koledzy wcześniej pisali, ćwicząc w ten sposób spalisz tkankę tłuszczową i zostanie skóra i mięsnie ( bez bazy mieśniowej, znaczy masa zawsze jest ) musiałbyś przeczytać kilka postów z ćwiczeniem na mase
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
poczytaj troszke o technikach, zainteresuj się również pojeciammi związanymi z nabieraniem masy mięsniowej, być może zainteresuje Cie kulturystyka i zaczniesz trenowac..
pozdrawiam i licze sukcesów..
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Mięśnie brzucha nie są wyjątkiem, one również aby urosnąć potrzebują treningu typowego na masę, treningu nastawionego na progresję.
Polecam trening mojego kolegi (Mishachequ'ea):
sb.asp1.jpg 39,04 KB 7 Ilość pobrań
sb.asp2.jpg 43,25 KB 7 Ilość pobrań
Wykorzystywane są 4 proste ćwiczenia na mięsnie brzucha z ktorymi wiekszosc z was juz pewnie miala do czynienia. Trening wykonywac 2 -3razy w tygodniu. Przerwy miedzy seriami roznych cwiczen minimalne, na zlapanie oddechu (30 sekund). Przerwy po 3 seriach 1-1,5 minuty. Obciazenie trzymane w dloni opieram o bark i trzymam za brzeg krazka. Obciazenie przy nodze moze miec kilka postaci. Mozna przywiazywac sznurem krazki do stopy (odradzam tego bo duzo czasu sie traci na wiazanie i jest to niestabilne). Mozna poprosic kogos aby dzialal sila na zasadzie ciezarui ciagnal naszego nogi w dol (bardzo bezpieczne, szybkie jednak ciezko kontrolowac "ciezar"). Mi osobiscie najlepiej pasuje wrzucanie malych krazkow do grubej skarpety. Mam juz jedna pare skartpet dobrze rozciagnietych ktorych uzywam tylko w czasie cwiczen miesni brzucha. Na jedna skarpete nakladam druga z krakiem/ami w srodku, krazki pod stopa (wygodne, szybkie, w miare bezpieczne ).
Należy stosować progresję żeby mięśnie nie popadły w stagnację. Ważna jest odpowiednia technika wykonywania ćwiczeń, musisz napinać porządnie mięśnie bo ćwiczenia bez tego będą nic nie warte! Pamiętaj także o odpowieniej rozgrzewce przed treningiem analogicznie postępując z rozciągnięciem mięśnie po każdej sesji.
Jak już zbudujesz mięśnie to np. w maju weźniesz się za rzeźbienie brzucha. Aeroby 3-4 razy w tygodniu 2h po jedzeniu lub po treningu.
Odradzam ci definitywnie biegać na czczo bo wtedy organizm jedzie i po mięsie i po tłuszczu, dlatego aeroby po południu, najlepiej przed 17.
Elo