Faza Nasycenia
Napisano Ponad rok temu
Chce zrobic dluzszy cykl na kreatynie z faza nasycenia.Mam 500g krety vitalmaxa prosze o rozpiske (ile razy dnia jaka i o ktorej godz.)
Pozdro
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Standardowo bierze sie dziennie max 10 gram kredki - wynika to z tego ze organizm moze dziennie maksymalnie przyjac, przetrawic, zaabsorbowac 10 gram kredki i nie wiecej. Nadmiar zostanie usunięty z orgaznimu przy czym jeszcze sie niezle napracuja biedne nerki. Producenci niektorych kreatyn zalecają w fazie nasycenia nawet nieraz 20 albo i wiecej gram krety na dzien. To w przypadku 20 gram - okolo 10 gram przyjmujesz, pozostale 10 g wylewasz z moczem do kanalizacji. Marnotrawstwo.
Napisano Ponad rok temu
bo przy dlugich cyklach tak sie robi , z tego co pamietam przez 5 dni nasycenie 0,3g/kg pozniej przez caly cykl podtrzymanie 0.03g/kgPozatym jesli dłuższy cykl to tym bardziej po co faza nasycenia
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
ale jakbys stosowal ponad 10 tyg te 5-10g zaproponowane przez kolege to kto wie moze i na dialize bys sie zalapal
Kain, napisał: " Dlugie cykle polegaja na tym ze sie wlasnie mniej dawkuje krete niz zwykle"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ain, napisał: " Dlugie cykle polegaja na tym ze sie wlasnie mniej dawkuje krete niz zwykle"
sprzecznosc ? bo raz piszesz zeby dlugoterminowo bral normalnie a pozniej ze sie jednak bierze mniej...Standardowo bierze sie dziennie max 10 gram kredki - wynika to z tego ze organizm moze dziennie maksymalnie przyjac, przetrawic, zaabsorbowac 10 gram kredki i nie wiecej
w t na czczo i po treningu, a w nt na czczo
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Kain napisał/a:
Standardowo bierze sie dziennie max 10...
Standardowo - innymi słowy: normalnie, tak jak zwykle, przecietnie itp itd. Kumasz ?
Piszac standardowo miałem na mysli branie kretki od 6 do 8 tygodni - czyli NIE dlugookresowo. Czyli w braniu normalnym, NIE długookresowym innymi słowy STANDARDOWYM kretke bierze sie 10 gram max dziennie, nie wiecej. Tak napisalem.
Napisalem rowniez ze przy braniu dlugookresowym bierze sie kretki mniej niz zwykle.
Kain, napisał: " Dlugie cykle polegaja na tym ze sie wlasnie mniej dawkuje krete niz zwykle"
Łatwo sie wiec domyslec ze nie pisał bym - jak to ładnie nazwales "sprzecznosci" - nie jestem kretynem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tego niewiemnie jestem kretynem
Napisano Ponad rok temu
Ale dobrze czasem poczytac posty takie
Kain napisał/a:
nie jestem kretynem
tego niewiem
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
tego niewiem
Grunt ze ja wiem, to bylo stwierdzenie a nie pytanie.
Zanim zacząłem dbac o rozwój swoich mięsni zadbałem o rozwój mózgu
Najgorsi to tacy co mają dupne mięsnie a 0 mózgu, co ?
I tak np. skonczyłem studia wyższe dzienne z tytułem magistra inżyniera. A jak tam z Tobą Joks ? ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
"ejjja panowie ale ja sie pytam jak to brac wiem ze normalnie to na czczo i po treningu ale w fazie nasycenia chyba kilka razy w ciagu dnia co nie?"
no raczej, zamiast walic dwie koniowe dawki krety lepiej to rozlozyc na mniejsze dawki, ja bym tak zrobil. Ale nigdy nie robilem fazy nasycenia, wiec nie jestem pewien
Napisano Ponad rok temu
Zanim zacząłem dbac o rozwój swoich mięsni zadbałem o rozwój mózgu
I brak jednego i drugiego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie no wymiatacie ja tu zakladam temat z pytaniem a wy tu piszecie niewiadomo o czym
Ale nawet dobrze bo jest co poczytac