Dużo wody w rzekach upłynęło od mojego ostatniego wejścia na forum, ale to chyba mniej istotne.
Od 10 kwietnia biorę Tretinex lek na trądzik.
Biorę go już trzeci miesiąc i już się go praktycznie pozbyłem. Przez te trzy miesiące dałem sobie spokój z siłownią bowiem "niby tak się powinno" - tak przynajmniej mówi ulotka.
Ja chciał bym zacytować treść ulotki bo uzasadnienie ograniczenia tego wysiłku dla mnie jest nieprzekonujące, albo na tym się nie znam.
Opisywano występowanie bólów mięśni, bólów stawów oraz zwiększenie aktywności fosfokinazyny kreatynowej w surowicy krwi u pacjentów przyjmujących izotretynoinę, szczególnie u osób wykonujących intensywny wysiłek fizyczny. Z tego względu, podczas leczenia lekiem Tretinex należy unikać wysiłku fizycznego
Tak mówi treść ulotki... Generalnie zwiększona aktywność kreatyny kojarzy mi się wiadomo z czym... hmmm :-)
BTW: pytam się tutaj, bowiem jak wiadomo na konsultacje lekarskie czeka się miesiącami, po za tym ja pracuje i nie mam czasu biegać po przychodniach. Mam nadzieję, że ktoś z Was będzie wiedział coś na ten temat...
Bardzo proszę o pomoc :-)
Pozdrawiam