Ogólnorozwojówka w wieku 13lat??
Napisano Ponad rok temu
mam 13 lat i postanowiłem sobie poćwiczyć żeby mieć trochę więcej siły,czy mogę w tym wieku ćwiczyć ogólnorozwojówke??Czy nie będzie to hamowało mojego wzrostu?I czy nie będzie krzywiło mojego kręgosłupa??
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wiele ciekawych artów. Polecam.
[you] pozdro:D
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Getting stronger in every way
I'll take you to a place
Where we shall find our
Roots bloody roots
Lipiec 2010-92kg
Sierpien 2011-77kg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- przysiady(czworogłowy uda)
- uginanie nóg na maszynie leżąc(dwugłowy uda)
- wspięcia na palce stojąc(łydki)
- unoszenie nóg na poręczach(brzuch)
- wyciskanie sztangi leżąc na ławeczce poziomej(klatka)
- wyciskanie francuskie ciężarka jednorącz(triceps)
- unoszenie sztangielek bokiem(barki)
- podciąganie się na drążku szerokim uchwytem za brodę(plecy)
- uginanie przedramion ze sztangą(biceps)
- uginanie nadgarstków podchwytem(przedramię)
To mówicie ,że ćwiczenia zaznaczone niebieskim kolorem narazie nie trenować a rersztę moge spokojnie??
Napisano Ponad rok temu
I'll take you to a place
Where we shall find our
Roots bloody roots
Lipiec 2010-92kg
Sierpien 2011-77kg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tez ale wiesz on ma 13 lat!!! dorasta kosci sie rozrastaja przeciazajac kregoslup martwym ciagiem itp nie chce mi sie wiezyc ze to nie wplywa na wzrostwzrost to genetyka.
Napisano Ponad rok temu
i przysiady tez niech sobie daruje z ogólnorozwojówki
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Napisano Ponad rok temu
Ja bym nie zaryzykował.
Jak zaczynałem, a ważyłem wówczas mniej więcej tyle co mr_arturoo to zawsze miałem problemy z m.in. z martwym ciągiem.
Napisano Ponad rok temu
myślę ,że za rok to będę mógł już to wszystko z treningu ogólnorozwojowego robić??Miałbym jeszcze taką prośbę jakby koś mógł mi ułożyć jakiś dobry dla mnie trening??Był bym bardzo wdzięczny.
Napisano Ponad rok temu
I'll take you to a place
Where we shall find our
Roots bloody roots
Lipiec 2010-92kg
Sierpien 2011-77kg
Napisano Ponad rok temu
I'll take you to a place
Where we shall find our
Roots bloody roots
Lipiec 2010-92kg
Sierpien 2011-77kg
Napisano Ponad rok temu
super a wszyscy inni ktorzy nadal twierdza inaczej mogliby wrescie uzyc google i wyszukiwarki by doksztalcic sie w fakcie ktory zostal juz obalony ponad 20 lat temu . Panowie trojboisci cwicza od ponad 10 roku zycia, kulturysci zawodowi jak np. arnold nie wiele wiecej 13-14 lat, pudzian to samo a na przysiady, martwe ciagi brali wiecej niz wy kiedykolwiek na sztandze zobaczycie i walili koks w mlodym wieku ktory takze hamuje wzrost i jakos nikt z nich krasnalem nie jest a czemu? bo aby zachamowac wzrost kosci to musialoby nastapic tak duze obciążenie jakie na ogół wystepuje podczas wypadków samochodowych a nikt z was takich ciezarow nie bierze a po drugie krotko trwale obciazenie stymuluje wzrost...dlatego od 3-4 serii przysiadow czy mc w tygodniu nikt nie umarl i nie skurczyl sie. tego ucza na kazdym kursie na instruktora bo to sa podstawowe cwiczenia!i nie maja one wplywu na wzrost bo wtedy po miescie chodzilyby same krasnale bo jednak manniakow silowni troszke jest lub po tylu latach uprawiania tego sportu instruktorzy,lekarze zabroniliby ich wykonania dziecią wiedzac ze maja one jakis nagatywny wplyw, ba ma raczej pozytywny!bo przynajmniej od mocnych prostownikow nie bedziecie narzekac na bole plecow. reasumujac palenie fajanek bardziej zachamuje wzrost niz cwiczenia na silowni . innych ktorzy twierdza inaczej zapraszam do dyskusji by obalic wrescie ten najglupiej powtarzany mit na silowniach tak samo jak slysze teksty typu na mase kup bialko to takim ludzia juz nic nie pomorze...ale krazy wiele mitów po silowniach i trzeba z tym poprostu walczycPo mojej sprzeczcze z Joksem postanowiłem dowiedzieć się wiecej o tym, byłem u znajomego trenera na siłowni, pytałem ciotke bo w-fu uczy i lekarza - i wszyscy stwierdzili że martwe ciągi itp nie przeszkadzają ani nie spowolnią wzrostu, więc rób co chcesz, wzrost to genetyka
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...