problem z sercem :(
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
edit. bledy ortograficzne poprawione
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
wiec ja mialem to samo. poszedlem do kardiologa i mi znalazl wypadanie płatka + niedomykalnosc zastawek. przepisal mi tablety METOHEXAL 50 no i polowke z rana sobie biore. bylem potem jeszcze u niego 2-3 razy i powiedzial ze wszystko juz prawie ok jest. wiec i ty idz do kardiologa!
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Więc tak jak napisałem wyżej też coś takiego miałem, poszedłem prywatnie do kardiologa.
Wywiad itd, kardiolog zaskoczona że poszedłem na siłownie by nieco przytyć O_o jej sprawa... Dodam, że nie brałem żadnego koxu nic z tych rzeczy, jedyne co wcześniej w ciągu 2 lat chodzenia na siłkę brałem standardowe suple ;-)
Kardiolog kazała mi zrobić EKG wysiłkowe ( bieganie na bieżni z przypiętym EKG )
Dość ciekawe badania ale prawie padłem ze zmęczenia ;D Co chwile maszyna ustawiała się pod górę. Przy badaniu w szpitalu ( oczywiście prywatnie ) był kardiolog ale inny niż ten co mnie kierował. Co zmianę intensywności mierzył mi dodatkowo ciśnienie standardowym urządzeniem ze słuchawkami. Przejrzał badania powiedział all ok... Kamień z serca.
Dodatkowo zrobiłem sobie EHO serca, czyli USG serca zwał jak zwał jedno i to samo badanie, też kosztuje jak mokre zborze. Wchodze na USG lekarz się pyta czy czegoś ma konkretnego szukać, mówię mu co mi jest i że chce iść na siłke i żeby obejrzał serducho i zobaczył co i jak. Pomierzył zbadał zastawki, tętnice ( aorte ) pomierzył komory oraz przepływ krwi i powiedział że ok...
Mi się wydaje że czasem może nam się wydawać iż to boli serce, przecież mamy tam mięśnie klatki piersiowej które mogą też powodować tego typu bóle....
Ale wiadomo lepiej dmuchać na zimne i dla świętego spokoju lepiej zrobić takie badania...
Niestety trzeba się liczyć też z wydatkiem bo na NFZ to sobie można...
Lepiej wydać kase i być spokojnym niż się zadręczać.
Ale dla uspokojenia chciałem to napisać... Mam nadzieje że to komuś pomoże ;-)
Jeszcze raz przepraszam za odgrzebanie starego tematu, ale zauważyłem że jest w FAQ więc pewnie sporo osób może go czasami czytać.
Pozdrawiam,
mrc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mrc, nie tak dużo, uwierz mi. Zwłaszcza dla tych co zdrowie stawiają na pierwszym miejscu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja jestem tego zdania co moralezz, tylko w troche mniejszym stopniu, nie ma co na jakies glupie ukucie w klacie odrazu leciec i badania za 2 stowy trzaskac
wiesz... jak to się powtarza i do tego rozjebany chodzisz no to lepiej zrobić takie badania...
Tym bardziej że ja miałem jakieś takie dziwne kołatania w sercu... Ale to niby ze stresu
Napisano Ponad rok temu
WŁAŚNIE MINEŁY 2 LATA CIĘŻIEŻKIEJ CHARUWY !!!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]