bo ci jakby odpalili atomowke to lekko ofiar by bylo a irak to zdobyli w ile dni ? bo juz nie pamietam ale szybko i przy jakich minimalnych stratach wiecej zginelo zolnierzy w zamachach niz w wojnie. ogulnie troszke racji ale niema sie co mieszac w sprawy ktorych sie nie rozumie. ja wiem ze jakbym urodzil sie w iraku i mimo ze usa zrobilo to dla ich "dobra" to czulbym sie jak pod okupacja a kazdy bronilby swojego narodu a nie wierze ze ci zolnierze amerykanscy sa tacy cacy i ze kogos z kolby nie ustawia na ulicy albo sobie nie postrzelaja dla zabawy co zreszta robili w wiezieniu kazali jeńcą sobie obciagac nawzajem i szczuli ich nagich psami. o a wielu innych rzeczach nigdy sie nie dowiemy jak to na wojnie hehe komus sie chcialo sexu to i pewno jakoms dziewczyne zgwalcili. takie zycie a niedawno byl fajny program ze ci co wygrają wojne to stawiaja warunki i tak jest. i dla aliantow nazisci byli zli bo mordowali a sami przeprowadzali bombardowania na cywili berlin i inne miasta, pociagneli zbrodniarzy wojennych do odpowiedzialnosci a gdyby znow niemcy z japonia wygrali to oni postawiliby ich przed sadem chociaz za spuszczenie bomby atomowej na japonie czy niezliczona ilosc gwaltow ruskow w niemczech. wiec ujme to tak kazdy jest na wojnie z innego narodu czy czasami wyznania i dlatego kazdy ma inne racje i kazdy twierdzi ze robi dobrze i zadne argumenty do niego nie przemówią. a mnie np wkurza na maxa izrael i zaluje ze hitler ich wszystkich nie wytlukł. zaatakowali sobie egipt zabrali im ziemie z tymi palestynczykami postepuja jak z podludziami to sie dziwic ze zamachy robia na nich hehe bo takich palestynczykow mozna porownac np do polakow ktorzy tez w podziemu jakies zamachy bomby wyroki wykonywali itd. a teraz takie cos to sie nazywa terroryzm a nie obrona swojej ojczyznyczemu USA nie atakuje Chin
chcialbym znow doczekac tych czasow , kiedys na historii bylem dumny z polski ze siegała od morza do morza, wygrała wojne 30 letnia pokonala krzyzakow. nawet prawie podbilismy rosje bo polak mogl byc ich carem ale to akurat sie nie udalo ale swiadczylo to o naszej potedze zatrzymalismy turkow itd. a teraz to sie z nas smieja hehekiedyś byliśmy potęgą
ps: polityke cze lewice czy prawice mam gleboko w poważaniu kazdy obiecuje niewiem co a nic nie robi i nigdy nie zrobi bo prezydent ma za mala wladze dlatego w zyciu nie bylem na zadnych wyborach czy to prezydenta miasta czy narodu mam to gdzies hehe