Artykuł w jednej z francuskich gazet
Napisano Ponad rok temu
Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał się pcha drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!) Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?"
btw postanowilem to wkeić bo bardzo "spodobał" mi sie ten tekst. Nie musicie komentować, po prostu przeczytajcie. Smutne, ale prawdziwe.
Napisano Ponad rok temu
A to Polska właśnie. Wiem co nieco o Francji i Francuzach, bo byłam tam przez rokSmutne, ale prawdziwe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba wszyscy znaja odpowiedz-"polak potrafi..."Polacy..! Jak wy to robicie..?"
ps.witam wszystkich z powrotem!
--
Powrot
Napisano Ponad rok temu
ps.witam wszystkich z powrotem!
witamy..
Napisano Ponad rok temu
...bo to Polska nie elegancja Francja...
Napisano Ponad rok temu
Jednak wiecie co, Francja nie jest aż taka "elegancka". Biorąc Paryż za przykład: miasto faktycznie jest piękne, dużo zabytków, ale strasznie brudne. Pełno śmieci na ziemi , bo nie ma koszy na śmieci. A brak koszy ciągnie za sobą strach przez atakami terrorystycznymi, ponieważ kilka lat wstecz bomby wrzucano właśnie do koszy na śmieci. Dodatkowo Francuzi się nie myją i to prawda....bo to Polska nie elegancja Francja..
Napisano Ponad rok temu
Francuzi się nie myją i to prawda.
ale miło... trzeba unikac paniecki z Francji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Załączone pliki
Napisano Ponad rok temu
Pzdr.!
--
Powrot
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to Ja ci odpowiem na Twoje pytanie -jedziesz do GB na rok zarabiasz kase dajmy na to 50 tyś wpadasz do Poland-u i kombinujesz jaki interes by tu rozkrecić z takim kapitałem !!!Nie wiem czy wolalbym zarabiac 8tys na budowie w GB czy 3 w jakiejś normalnej pracy dajacej mozliwosci rozwoju w Polsce...
a w Polsce 3 tysiaki nikt Tobie nie da , to marzenia !!! pójdfziesz do firmy z tytułem mgr i co ? a no max 1500 PLN przy sprzyjających wiatrach !!!
i teraz sobie policz :mieszkanie opłaty, gaz,prąd itp.itd zostanie ci 8 zł na jedzenie i raczej zapomnij o odłożeniu na jakiś własny biznes!!!!!! Taka jest pojebana Polska.
ps.szwagier pojechał do Anglii wyliczył za na czysto za 2 miechy przywiezie 10 tyś PLN a co on po technikum samochodowym jest, zrobil kurs spawacza !!!
pracował z rok w Koszalinie za 12 godzin dzien w dzien miał 1700PLN i po pracy po tych 12 godzinach dosłownie "padał na ryj", wyro i miał wszystko w dupie!!!
wiec sprawa jest oczywista spier.dalać z tego za.jeb,anego ku.rewskiego kraju gdzie tylko hu.je politycy mają dobrze
Napisano Ponad rok temu
a już nie wspomne o cycusiach są takie miłe w dotykuadnie ladnie,ale Twoje nozki tez sa mniam
Pzdr.!