Od jutra zaczynam powoli robić formę na czerwiec/lipiec 2009... jeśli wszystko przebiegnie zgodnie z planem to zakończy się to wszystko startem w kilku mniejszych zawodach :-P przynajmniej taki jest plan...
Przygotowania podzieliłem na kilka etapów:
koniec października i połowa listopada - zrobienie jak najlepszej formy przy lekko dodatnim bilansie kalorycznym, tu będe suplementował kreatynę tylko, żadnych innych dodatków nie będzie, trening lżejszy powoli będzie przechodził w coraz cięższy...
druga połowa listopada i połowa grudnia - pierwszy cykl masowy, tu będe chciał przede wszystkim poprawić łapy, a szczególnie lewe ramie bo odstaje w stosunku do prawego... będzie troche więcej supli, powoli będe dodawał kalorii, ale ten etap potrwa bardzo krótko bo tylko 30 dni..
druga połowa grudnia i początek stycznia - obniżenie kalorii do poziomu zero (bilans) tutaj będą święta więc dam sobie ostatnie 2-3 tygodnie na odpoczynek i psychiczne przygotowanie się do właściwego etpau przygotowań

styczeń luty - maksymalna masa, będe jadł baaardzo dużo kalorii, wolne ciężary, mało powtórzeń.. dojdzie koks i masa supli...
marzec kwiecień - jakość.. ten etap dzieli się właściwie na dwa kolejne ponieważ marzec to właściwie jest powolne schodzenie z masy, stopniowe obcinanie węglowodanów, wyelminowanie tłuszczy, a kwiecień przechodzenie w etap redukcji który rozpocznie sie w maju..
maj czerwiec - redukcja, duuużo białka, troche węgli, aero coraz bardziej będziemy podkręcać
DIETA:
Narazie to nie jest dieta idealna tak jak wspomniałem, bo powoli chce dodawać kalorii żeby sie nie zatłuszczać, w szczytowym momencie wyglądac to będzie w ten sposób (masa):
KALORII: 5000 kcal
BIAŁKO: ponad 4 gramy na kilogram
TŁUSZCZ: 1,3g/kg
WĘGLE: 7g/kg
1 posiłek - 5:30
Jaja kurze całe 180g
Białko jaja kurzego 100
Płatki owsiane 100
Orzechy włoskie 30
Olej 10
2 posiłek - 8:00 (w pracy)
100g gainera
3 posiłek - 11:30 ( w pracy)
Ryż 100g
Pierś z kury 250g
Fasolka szparagowa 150g
4 posiłek -15:30 (po pracy)
Ryż 100g
Pierś z kury 250g
Fasolka szparagowa 150g
5 posiłek - 16:30 (przed treningiem)
100g gainera
TRENING 17:00
6 posiłek - 18:00 (po treningu)
100g gainera
30g WPC
7 posiłek - 19:00
Ryż 100g
Pierś z kury 250g
Fasolka szparagowa 150g
8 posiłek - 21:00
100g chudego twarogu
30g WPC
oliwa 20g
między posiłkami 1-7 pół kilograma jabłek ;-)
TRENING:
będzie sie zmieniał, więc wypiski będe dawał na bieżąco... narazie zaczynam bardzo na luzie, same wolne ciężary, więcej powtórzeń, bez żadnych ruchów wymuszonych
narazie zaczne splitem z takim podziałem:
1)klata + przód i bok barków
2)plecy+ tył barków
3)-
4)ramiona + przedramiona
5)nogi
6)-
7)-
SUPLE:
jak wspomniałem wcześniej dodam większośc supli od stycznia podczas właściwego etapu przygotowań.. będzie to napewno storm potreningowo, nitrix rano, no-xplode/shotgun przed treningowo, bcaa, glutamina, animal pak, animal flex, witamina C osobno, Magnez, Cynk, Potas, i rózne osłony typu hepatil itd
na przygotowania będe miał 1500 zł miesięcznie więc myśle że będzie grubo :-P
postaram się dawać wypiski z wszytskich treningów.. zaczne od poniedziałku :-P