to Ja ;]
Napisano Ponad rok temu
Waga- 76 kg
Wzrost- 180 cm
Biceps- 35 cm
Trening- wczesniej troche cwiczylem po to aby wyrobic sobie technikę [ chodzi mi głównie o dokładność ruchów] ostatnio zaniedbywałem ćwiczenia.
Suple- zadnych nie brałem, ale mam zamiar teraz zacząć sobie kuracje z Gainerem 2 2.25 kg Vitalmaxu.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Potrafię przyjąć krytykę. Sorry za kiepską jakość zdjeć, robiłem je na szybko
Napisano Ponad rok temu
Pracuj a napewni zobaczysz efekty ! powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dodałem plecy i triceps.
Napisano Ponad rok temu
"Double Blast potem Rocket Fuel i nie ma opierdalania się"
"Nie ma lipy ! Hardcorowo !"
"Dzisiejsza waga 128kg i TAKA forma ! KTO JEST LEPSZY ? Ja takich nie znam !"
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Więc teraz to nad czym "dobitnie" musisz popracowaĆ.
Kaptury (ogólnie barki)
Ramiona
Biceps
Triceps
Klatka
Brzuch
Plecy
Uda
Łydki
Przedramiona
No to chyba tyle Ja muszę u siebie popracowaĆ nad barkami i ramionami bo porażka ...
Powiem Ci, ze jak rozwiniesz dobrze ramiona i barki a zaniedbasz lekko triceps i biceps to będziesz nadal robił złudzenie jakby Ci się metr miał kończyĆ ...
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Powiem Ci, ze jak rozwiniesz dobrze ramiona i barki a zaniedbasz lekko triceps i biceps to będziesz nadal robił złudzenie jakby Ci się metr miał kończyĆ ...
Mozesz wytłumaczyć na czym polega ta metafora? ;]
Napisano Ponad rok temu
Mam kumpla co ma tyle co ja w bicepsie ale ma ogromne ramiona i spokojnie możesz mu daĆ grubo ponad 40sci cm ...
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wzrost: 178
kark: 43,5
Klatka: 107
talia: 74
Ramię: 34
przedramię: 30
talia: 75
biodra: 88
udo: 54
łydka: 37,5
Napisano Ponad rok temu
co do ramion ... to ja na Twoim miejscu skupił bym się na tricepsie(trójgłowym), bo jest on większym mięśniem od bicepsu (dwugłowy)... i wiem że triceps robi większe wrażenie niż biceps i potrafi się dużo bardziej rozbudować...osobiście bardziej lubię trenować triceps niż biceps .. i moim zdaniem nie ma co robić treningów na poszczególne grupy mięśniowe tj np rozłożone na 3 dni w tygodniu.. ja na Twoim miejscu na początek zajął bym się ogólnie całym ciałem i każdego dnia ćwiczył całość... biegaj, rób pompki na taboretach(klata), pompki klasyczne, brzuszki japońskie, jeśli zdołasz to 6 Weidera (brzuch) itp ćwiczenia...zwróć uwagę na to żeby powtórzenia nie były bezmyślne (na odwal) tylko staraj się dobrze wyczuć mięsień (izolować)... i po jakimś czasie dopiero przejdź na trening cykliczny... i jak na razie nie masz co się brać za suplementy, ewentualnie jakiś spalacz tłuszczu ale niekoniecznie... takie jest moje zdanie
Napisałeś, aby Ćwiczył całośĆ w jeden dzień tak ?
I tutaj by zrobił błąd bo musiał by każdy mięsień ĆwiczyĆ tylko jednym Ćwiczeniem więc to było by na odwal się i mięsień nie dostał by potrzebnego obciążenia jaki powinien byĆ katowany co trening.
Sam teraz jadę na swoim treningu 6dniowym i jest idealny. Jedną partię Ćwiczę około 1,5. Robięto powoli i porządnie i to przynosi efekty. Polecam.
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Napisałeś, aby Ćwiczył całośĆ w jeden dzień tak ?
I tutaj by zrobił błąd bo musiał by każdy mięsień ĆwiczyĆ tylko jednym Ćwiczeniem więc to było by na odwal się i mięsień nie dostał by potrzebnego obciążenia jaki powinien byĆ katowany co trening.
Sam teraz jadę na swoim treningu 6dniowym i jest idealny. Jedną partię Ćwiczę około 1,5. Robięto powoli i porządnie i to przynosi efekty. Polecam.
tak całość jeden dzień.. na rozwinięcie ogólnie kondycji oraz proporcji ciała (nie mówię tu o masie). otóż mylisz się .. np biegając angażuje całe ciało; robiąc pompki klasyczne to oprócz klatki oraz ramion to angażuje także brzuch. itd .. nie ma takiego ćwiczenia co angażowało by tylko i wyłącznie jeden mięsień. Co do tego że nie dostawał by potrzebnego obciążenia to mylisz się.. własną masą ciała może zrobić bardzo dużo.. a stopień trudności może sobie zwiększać chociażby przez to, że zwiększy liczbę powtórzeń ćwiczenia lub pozycję ćwiczenia np przy pompkach klasycznych robiąc pompki o normalnym rozstawie rąk, później cofa je trochę do tyłu i już ma utrudnienie a to rozwija... albo robiąc pompkę płynnie pooooowwoooolutku w dół i do góry rozwija wytrzymałość... no barki polecam pompki w staniu na rękach... kiedy poczuje że już mu dobrze idzie z tymi pompkami robi pompki na podwyższeniu nóg i dalej mięsień dostaje nowy bodziec... później może robić pompki na taboretach (nogi wyżej niż reszta ciała) i dalej nie jest łatwo bo masz większy zakres ruchu i tym samym stopień trudności się zwiększa wiec obciążenie jest większe... kiedy przestanie mu to wystarczać to ubiera plecak(z czymś ciężkim w środku np na początek jakieś książki) na plecy no i dalej ma większe obciążenie i idzie do przodu ... i po np 2 miesiącach takiego treningu już na pewno zobaczy spore efekty ogólnie w zarysie sylwetki i może zacząć trening cykliczny...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jestem ratownikiem na basenie, gram w piłke nożną, ogólnie jestem bardzo sprawny fizycznie, duzo chodze bo do szkoły mam ze 4 km.. Powtórzen robie 10 po 4 serie jednakowym ciezarem- 43 kg.
nie obraź się ziomek ale nie widac ani ladnej masy ani rzeźby na tobie... w dodatku masz klate zalana tłuszczem(szczególnie widac to jak ją wypinasz do przodu żeby optycznie wyglądała na większa...) niestety ale bez rewelacji, weź się ostro za treningi i dięte bo kiepściutko to wyglada, i tak nawiasem to tricepsa wogóle nie widac, samo przedramie wydaje sie wieksze niz tric...
powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za porady , czekam na wiecej ;p
Napisano Ponad rok temu
Grzegorz a słyszałeś o takim czyms jak młodszy ratownik?
Dzieki za porady , czekam na wiecej ;p
no niestety nie...nie znam się na tym . wybacz
a co jeszcze chciałbyś wiedzieć?