co do ramion ... to ja na Twoim miejscu skupił bym się na tricepsie(trójgłowym), bo jest on większym mięśniem od bicepsu (dwugłowy)... i wiem że triceps robi większe wrażenie niż biceps i potrafi się dużo bardziej rozbudować...osobiście bardziej lubię trenować triceps niż biceps
.. i moim zdaniem nie ma co robić treningów na poszczególne grupy mięśniowe tj np rozłożone na 3 dni w tygodniu.. ja na Twoim miejscu na początek zajął bym się ogólnie całym ciałem i każdego dnia ćwiczył całość... biegaj, rób pompki na taboretach(klata), pompki klasyczne, brzuszki japońskie, jeśli zdołasz to 6 Weidera (brzuch) itp ćwiczenia...zwróć uwagę na to żeby powtórzenia nie były bezmyślne (na odwal) tylko staraj się dobrze wyczuć mięsień (izolować)... i po jakimś czasie dopiero przejdź na trening cykliczny... i jak na razie nie masz co się brać za suplementy, ewentualnie jakiś spalacz tłuszczu ale niekoniecznie... takie jest moje zdanie 
Napisałeś, aby Ćwiczył całośĆ w jeden dzień tak ?
I tutaj by zrobił błąd bo musiał by każdy mięsień ĆwiczyĆ tylko jednym Ćwiczeniem więc to było by na odwal się i mięsień nie dostał by potrzebnego obciążenia jaki powinien byĆ katowany co trening.
Sam teraz jadę na swoim treningu 6dniowym i jest idealny. Jedną partię Ćwiczę około 1,5. Robięto powoli i porządnie i to przynosi efekty. Polecam.