Trening+Dieta 17lat
Napisano Ponad rok temu
wzorst: 179cm
waga: 64-65kg
cel: masa
klata:91cm
bic:31
brzuch: napiety 69:D, na spaślaka 75
Dieta:
Dieta bogata w makaron, ryż, serki ( np. Danio itd), twaróg, żółty ser. (nabiał przeważa). Brak konkretnej monotoniczności np. ze codziennie na sniadanie to samo(przeważnie jest to ryż albo makaron z serkiem).
Obiad standard: mięso, ziemniaki, jakies warzywka. Kolacja też różnie+ dodatkowo napchać sie przed pójściem spać. Mam Białko lecz spożywam je tylko gdy czuje ze dziś niedostrczyłem odpowiednio dużo białka, po treningu to zawsze.
Cwiczenia:
Ćwicze co drugi dzień. Na każdym treningu ćwicze klatke+biceps+brzuszki+kapturki, tricepes+plecy co drugi trening.Ciwczenia różne lecz na dany mięsień.
Nogi odpadają ze względu na uszkodzenie ( zakaz obciazania nogi).
Przez ten czas (1,5mies) przytyłem 7kg(z 58 do 65kg,ćwicząć intensywnie, poczatkowo biegając i jeżdżąc rowerem czesto, teraz to zminimalizowałem, ale musze biegać bo to lubie:))
Pytanie, czy cos jest nie tak w planie, diecie?
mam odczucie ze jestem coraz chudszy,mimo tego ze waze coraz więcej, to normalne?
Jakies sugestie?
z góry dziekuje
Napisano Ponad rok temu
Klata + Biceps
II przerwa
III
Plecy + Triceps
IV przerwa
V
Barki + Kaptury + Przedramiona
Brzuch bym ćwiczył codziennie.Zmien se tak plan nie powinienes cwiczyc co drugi dzień bo mięśnie nie zdążą odpocząć.
Napisano Ponad rok temu
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
I
Klata + Biceps
II przerwa
III
Plecy + Triceps
IV przerwa
V
Barki + Kaptury + Przedramiona
Brzuch bym ćwiczył codziennie.Zmien se tak plan nie powinienes cwiczyc co drugi dzień bo mięśnie nie zdążą odpocząć.
a jakiś bardziej intensywny trening, czy nie ma sensu? Miedzy wiekszymi mięśniami powinno byc wiecej przerwy to juz wiem, ale tutaj wychodzi ze po klacie i bicepsie mam 7 dni przerwy, czyli w miesiąc 4 treningi? Biceps jest mniejszym mieśniem wiec chyba nie musi asz tyle odpoczywac? Wychodzi na to ze cwicząc póltora miesiaca cwiczylbym ok. 5 razy na klatke?
Wiem ze ilość to nie jakość ani szybszy przyrost ale to chyba troche malo. Ja tylko glośno myśle a sie nie mądrze bo wiem ze brak mi wiedzy:)
dieta nie dieta? Dieta to jest to co spożywamy , wiec poprostu opisałem swój jadlospis:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Plan 1:
1.klatka+biceps
2.
3.triceps+plecy
4.barki, kaptury, przedramiona
5.
6.klatka+biceps
7.
8.klatka+biceps
9.plecy,kaptury
10.
11.barki,kaptury, przedramioan, triceps
12.biceps
13.
14. klatka,biceps,kaptury
Plan 2:
1.klatka+biceps
2.
3.triceps+plecy
4.biceps+przedramine
5.
6.klatka+kapturki
7.barki+plecy
8.
9. klatka+biceps
10.plecy
11.
12.klatka+kapturki+barki
13.przedramie
14.
Wiem ze duze mieśnie musza wiecej odpoczywac ( plecy, klatka), dlaltego drugi plan moze byc niepoprawny po tym względem. Wiem tez ze tricepsa nie cwiczyc po klatce ani na odwrót, bo przy wyciskaniu np pracuje tez triceps:) moze byc?