Skocz do zawartości

16 lat i pierwszy raz... pomózcie!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

GośćGuest_dafit906_*

Guest_dafit906_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

16 lat i pierwszy raz... pomózcie!
Witam, mam 16 lat i chcialbym zacząć ćwiczyć, jutro jest moj pierwszy raz. Chodzi mi o siłę:bije: . Jestem zapalonym rowerzystą "górskim":cfaniak: . Mam 16 lat, 58kg, 184cm. wzrostu. Co mi na początek proponujecie ? ;>

Grzechu1418048745
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 60 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:muzyka, sport

Napisano Ponad rok temu

Re: 16 lat i pierwszy raz... pomózcie!
dafit906 widze ze masz taki sam problem z waga jak ja. Jesli chodzi o sile ciosu to triceps, barki i jak mowi WBD topo czesci klatka i grzbiet. Ale ja bym Ci proponowal troszke przytyc.

A Twoje pytanie dotyczy treningu czy suplementow? Jak treningu to forum nie to :)
  • 0
-=powoli do przodu=-
--==PoZDrO==--

GośćGuest_dafit906_*

Guest_dafit906_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

Suplementow suplementów, Juz nie wiem jak mam przytyc :) jem duuzo wszystkiego, tuczących rzeczy i nie tylko... A jeśli można to jakimi "cięzarami" na początek na triceps i bary?

TomeK1418048738

ziomal

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 101 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:pływanie,siłka,motoryzacja,

Napisano Ponad rok temu

Nie urośniesz od samego jedzenia musisz czwiczyc i po miesiącu powiny byc efekty .
Suplementy- nic Ci nie dadzą jesli nie cwiczyłeś wczesniej conajmjniej 3 miesięcy (na siłowni)

ćwiczyć i ćwiczyć

Pzdr
  • 0
Wielka siła to WIELKA odpowiedzialność

Grzechu1418048745
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 60 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:muzyka, sport

Napisano Ponad rok temu

Hmmm...nie wiem jakimi ciezarami na poczatek. Poszukaj jakiegos postu o sile w dziale trening i tam znajdziesz informacje dla siebie. Ciezar dobierasz taki zebys zrobil okreslona liczbe powtorzen ktora jest w treningu silowym. Zachecam do lektory i poszukiwan na forum :)
  • 0
-=powoli do przodu=-
--==PoZDrO==--

Python
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 65 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

na poczatek oczywiscie dieta wszystko mozna uzupelnic odrzywkami typu MAXX XXL czy Carbo...a co do ciezarow nie da sie odpowiedziec samoistanie -kazdy jest inaczej zbudowany i nie jednakowych regol dla ludzi...nawet jesli maja identyczne parametry...wszystko zalerzy od czlowieka... najlepiej 2 pierwsze tygodnie poprostu zaznajomic sie ze sprzetem i sam bedziesz wiedzial ile kg mozesz nalorzyc i to bedzie najlepsze wyjscie...
  • 0

pies83
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 127 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

moja rada jest taka zebys najpierw pocwiczyl zupelnie na sucho. dostosuj diete, jedz wiecej bialka i wegli. dopiero puzniej wez sie za odzywki. jezeli nigdy nie cwiczyles to zobaczysz ze na poczatku nie potrzeba supli a efekt jest spox. przyloz sie do treningu i postaraj o diete. :D
  • 0

jasqoo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1063 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:rally

Napisano Ponad rok temu

znajdz sobie dobry trening (na poczatek ogolno rozwojowy)- ciezary sam sobie wybiez nikt z nas ci nie pomoze. dieta jest najwazniejsza to tez musisz poszukac w dziale odrzywainie, nie mysl o splach narazie, i ciwcz madze
  • 0
--===Only The Strong Survive===--]
[you] looknij na moj dziennik: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]