bardziej przyswajalna jest L-glutamina sprzezona z octanem (NAG), tzn. N-acetylo L-glutaminaJakie są suple zawierające glute bardziej przyswajalną ?
jedynym suplem zaweirajacym NAG na PL rynku jest glutagenix, ale jego ilosci tam sa niezadowalajace
jakby wypuscil ktos czysta NAG - w tedy mielibysmy o czym rozmawiac
Po prostu - tak jak powiedzialem - jest to aminokw. ktory jest stosunkowo malo "aktywny", tj. wolno przekracza bariery biologiczne przez co zanim dojdzie do miejsc docelowych (kom. miesniowe) jest w duzej mierze wykorzystywana przez inne tkanki. Przez to wlasnie jedynie ok. 10% przyjetej gluty dociera do kom. mies. W naszym org. zachodzi tez zjawisko acetylacji dzieki ktoremu glutamina jest sprzezana z octanem ktory stosunkowo latwo przenika przez te bariery biologiczne i thx temu glutamina szybciej przenika do tk. miesniowej. Niestety acetylacji ulega w naszym org. tylko bardzo niewielka czesc glutaminy tak ze porzytek z tego niewielki. Sprawe otwiera suplementacja gotowa NAG - jest ona zdecydowanie bardziej pozyteczna dla naszego org. niz czysta l-gluta ktora szczerze mowiac g*** dajea to czemu... słyszałem duzo dobrych opinni na jej temat. po za ntym te jej opisy to jak z bajki... Jek byś to wytłumaczył jakoś bardziej biologicznie (jak to zwykłeś robić) to byłbym wdzięczny...
dla mnie ona nie jest czytelna... napisz normalnie jak, kiedy i ile chcesz braca co z moją rozpiską!! CZy jakiś fachowiec mógłby zerknąć i ją sprawdzić