jak trenować
Napisano Ponad rok temu
mam pytanko ćwiczę jakiś miesiąc i mój plan treningowy wygląda tak
poniedz.klata ,nogi środa biko ,trico piątek barki ,łydki ,przedramiona
sobota plecy
i tak to miej więcej wyglada ale nie wiem czy to jest dobrze
prosiłbym o ewentualne wskazówki i uwagi
Napisano Ponad rok temu
pon klata+triceps
sr plecy+biceps
pt nogi+barki
Napisano Ponad rok temu
Ale jeżeli ćwiczysz 1 miesiąc, to nawet nie masz przygotowania do treningu split - dzielonego.
Jedź jeszcze ogólnorozwojowym planem.
Napisano Ponad rok temu
czytałem ostatniio w muscle że należy tak ułożyć plan treningu aby ćwiczone partie jednych mięsni nie osłabiały drugich tzn.
np. ćwiczę klatę a potem mam ćwiczyć trico tak to wtym momencie po treningu klaty trico mam już zmęczone i wukorzystanie go na maxa będzie niemożliwe
a np. klata i nogi tak mi się wydaje wzajemnie się nie obciążają
za głupi już jestm odpiszcie zgóry dzięki
Napisano Ponad rok temu
A wiec wedlug mnie nie ma sensu robi tricepsa po klatce.
Druga sprawa jest to jak bylo wspomniane laczenie roznych cwiczen co do tego rozni ludzie maja na to rozne poglady np jedni lacza klatke z plecami drudzy z tricepsem a jeszcze inni z nogami czy tam jeszcze czyms innym; wedlug mnie jak juz sie laczy 2 partje misni to takie ktore nie beda sie meczyly jak wykonujemy 1 partje miesni a po 2 to tak jak niektorzy cwicza na jednym treningu klatke i plecy jak dla mnie jest to glupota poniewaz po 1 plecy tez biora udzial jak wyciskamy na klatke a po 2 to plecy sa za duza partja miesni tak ze i rozmiar cwiczonych miesni odgrywa duza role tak jak np plecy jest to duza partja miesni
Chyab zbyt zamotalem to jezeli dla was jest to niezbyt czytelne , przejzyste to z gory przepraszam :-)
Napisano Ponad rok temu
mozesz to potraktowac jako cw. w mysl weiderowskiej zasady serii laczonych na "plaszczyznie" calego tr., a nie cw. (tj. cwiczysz 2partie miesni zaangazowane w oba cwiczenia)dzięki za poradę ale poprawcie mnie jak się mylę
czytałem ostatniio w muscle że należy tak ułożyć plan treningu aby ćwiczone partie jednych mięsni nie osłabiały drugich tzn.
np. ćwiczę klatę a potem mam ćwiczyć trico tak to wtym momencie po treningu klaty trico mam już zmęczone i wukorzystanie go na maxa będzie niemożliwe
a np. klata i nogi tak mi się wydaje wzajemnie się nie obciążają
za głupi już jestm odpiszcie zgóry dzięki
uzyskujesz lepsze ukrwienie tricepsa i jego wieksze wyczerpanie (w koncu bierze udzial w lwiej cz. cw. na klate,a potem robisz jesio na niego przykladowo 2meczace cw. po 4serie)
takie jest moje zdanie
(co do ulozenia tr. to zalezy tez od Twojego priorytetu)
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Otóż z mojego doświadczenia, wynika, że lepiej (na moim przykładzie) ćwiczyć klatkę z tricepsem.
Bardziej się męczę wtedy trójgłowy ramion, i lepsze efekty przynosi.
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pomóżcie ułożyć trening
waga 77
wzrost 175
wiek 27
dieta brak
jedynie karnityna alc , na spalanie tłuszczu bo mam dziodzio, Q10+e na zakwasy, no i odżywka profi whey mass z olimpu - biorę 2 razy dziennie
po 3-letniej przerwie ćwiczę 1 miesiąc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
WBD - mozna 1dzien 1partia miesniowa5 razy na mase, nie widze sensu...
kiedys tak jechalem i bylo dobrze (choc nie jest to na sama mase ale cos raczej masa + sila %-) ) - intensyfikowalem tr.
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]