>>Przepisy<<
Napisano Ponad rok temu
wiec moj to np.
Składniki:
Ryż 100g
Tuńczyk w wodzie 130g
Kukurydza z puszki 50g
Pomidor 100g
Papryka 50g
Oliwa z oliwek 10g
3 lyzki musztardy
cukier sol pieprz
1/2 cytryny
Przepis: ryż ugotować, tunczyka wyjąć z puszki i zkropic sokiem z cytryny, warzywa poszatkowac, wszystko dokladnie wymieszac, dodac oliwe, sol, pieprz,musztarde i cukier - mówiłem że proste
Całosc ma ok. 37g bialka, 13g tluszczy, 95g wegli, 640kcal
kolega mi takie cus wyslal, wygalda dobrze bede dokladal wiecej przepisow ale licze tez na was. pzdr
Napisano Ponad rok temu
ryz okolo 100g
jablko
cynamon
b.ser okolo 200g
jablko zcieramy i mieszamy wszystko razem
bialko ok.40g
ww ok.80
Napisano Ponad rok temu
skladniki:
20dag ryzu
sol,pieprz
2 zabki czosnku
3 lyzki octu winnego
4 lyzki oleju
15dag chudego jogurtu
5 lyzek majonezu
lyzka soku z cytryny
3 jaja
po pol papryki czerwonej, zielonej i zoltej
pol ogurka wezowego(co kolwiek to jest )
185g puszka tunczyka
2dag czarnych oliwek
szczypiorek, bazylia i cytryna do dekoracji
Przygotowanie:
ugotowac ryz.wycisnac 1 czosnek i wymieszac z octem. dodac sol i pieprz do smaku utrzec z 4 lyzkami oleju, dodac jogurt, majonez i sok z cytryny. tym sosem polac ryz i dokladnie wymieszac. jaja ugotowac na twrdo i obrac ze skorupek.papryke i ogurek pokroic w mala kostke. tunczyka i oliwki osaczyc. jajka pokroic na czastki. wszystkie przygotowane skladniki wymieszac i odlozyc na godzine aby smaki sie fobrze polaczyly. 2.czosnek pokroic w plasterki zrumienic na oleju (mala lyzeczka oleju). salatke posypac szczypiorkiem i czosnkiem, udekorowac cytryna i zielenina. zjesc ze smakiem
bialko 20g
ww 29 g
tloszcze 32 g
kalorie 480 kcal.
zrodlo: "Tina Smacznego"
Napisano Ponad rok temu
kurczak po meksykańsku
składniki:
-puszka kukurydzy
-puszka czeronej fasolki
-papryka czerwona
-papryka zielona
-ryz
-koncentrat pomidorowy
-przyprawy
- ewentualnie jak ktoś niema w domu ostrych przypraw to mozna kupić sos meksykanski jakikolwiek żeby choć trochę ostre było...
-pierś z kurzczaka
po pierwsze:
myjemy pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, mieszamy ze sobą kukurydze fasolke i pokrojona paprykę.pokrojone w kosteczkę mięsko rzucamy na patelkę z rozgrzanym tłuszczem (nie przesadzać wystarczy odrobinka oleju) po chwili przyprawiamy (jest druga szkołą mówiącą że mieso sie kroi dzień wcześniej i zostawia w ziołach w lodówce żeby przeszło aromatem ale osobiście wolę tak jak pisałem wyżej) następnie dodajemy paprykę z fasola i kukurydzą... w momencie gdy już papryka zmieknie dodajemy koncentrat pomidorowy...i ewentualnie sos meksykanski... w miedzyczasie gdy dusi się sosik parzymy już ryz... ostatecznie doprawiamy do smaku sos... nastepnie nakładamy ryz i na to mnóstwo sosiku. mozna rozdzielic i czesc np zamrozic na inne dni.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Skladniki:
Sznycle z indyka 600g.
Szpinak 100g.
Rzezucha 1/2 pojemnika (nie wiem jaki pojemnik )
1 jajko
2 lyzki oleju
sol i swiezo mielony czarny pieprz
Sposob przyrzadzenia:
Nozyczkami odciac pedy rzezuchy. Szpinak wymieszac z jajem, ziolami i olejem, przyprawic swiezo mielonym pieprzem i sola. Sznycle umyc, osuszyc. Kazdy naciac nozem, tak aby w srodku powstala kieszonka. Napelnic sznycle szpinakiem, spiac wykalaczka. Smazyc 10-15 minut na oleju lub PAM-ie. Podczas smazenia przyprawic sola i pieprzem (lub nie przyprawiac ). Spozywac z podgrzana bulka grahamka i sorowka.
Wartosci odzywcze:
BIALKO: 155 g
WEGLOWODANY: 6g
TLUSZCZE 13g
Napisano Ponad rok temu
SKŁAD:
4 jaja całe kurze
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 średnia cebulka (ok 100g)
5g oliwy z oliwek (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe)
1 kromka ciemnego pieczywa z ziarnem (ok 50g)
1 łyżeczka kurkumy (poprawia trawienie tłuszczy ze względu na lekkie działanie zółciopędne)
PRZYGOTOWANIE:
Na oliwie z oliwek z odrobiną wody podsmarzyć cebulę i dodac tuńczyka - podduszać aż zmieni barwę na jaśniejszą ( zetnie się i poprawi sie znacznie jego smak). Wbić jajka i podsmażać aż do ściecia się Można dodać odrobine pieprzu i kurkumę. Podawać z kromką ciemnego pieczywa.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
białko - 54g
tłuszcze - 15g
węglowodany - 30g
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy można łączyć termo fast brunera z kawą
- Ponad rok temu
-
mala masa+...=wieksza masa :P
- Ponad rok temu
-
Czy dobrze spożywam odrzywki z posiłkami?
- Ponad rok temu
-
słodycze??
- Ponad rok temu
-
Dieta na redukcje tuszczu do sprawdzenia SZYBKO
- Ponad rok temu
-
dieta do sprawdzenia
- Ponad rok temu
-
Pełno diet na mase a co z dietami na redukcje tłuszczu
- Ponad rok temu
-
Dieta- poprawiona czy dobrze?
- Ponad rok temu
-
100g ryzu -- Szybkie pyatnie
- Ponad rok temu
-
Ryż ciemny
- Ponad rok temu