???
Napisano Ponad rok temu
ja sam wiekszy posilek jem przed treningiem[wiekszy o ok. 30g ww] - ok. 1,5h przed - 30 min przed 16g WPI, a waze 82kg przy 173cm wzrostu:P
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na ok. 1-1,5h przed... Nie wyobrazam sobie jesc posilku 2,5h przed silka... (szczegolnie przy szybkim metabolizmie %-))
+ dod. jak mam gainerka to 1,5h przed ok. 50g i potem ok. 1h przed ten posilek (najwyzej zmniejszony o ok. 30g ww, i ok.5g bialka)
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
i co sadzisz o cla podczas budowania masy miesniowej??
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
Napisano Ponad rok temu
w posilku przedtreningowym zwieksz tlooszcz, i ja bym radzil ograniczyc troche ww.
mooj stosunek do cla znasz bardzo dobry suplement, w budowaniu masy napewno pomoze.
Napisano Ponad rok temu
hyhy stronguś przyrostem sie konczy, a o to chodzi:)))moze wiesz czym sie konczy nadmiar kalorii w diecie ?
CLA wydaje sie fajnym suplem poniewaz znakomicie blokuje odkladanie tluszczu podczas wysoko kalorycznych diet:))) + dodatkowo buduje troche masy:)
jednak wychodzi drogo [dawki skuteczne to ok. 4-6g dzien wiec sporo]- ale nazbieram i przetestuje:DDDD
moje gg to 2939714
pozdro
Napisano Ponad rok temu
a nadmiar kalori w diecie konczy sie poceniem sie podczas nocy(co utrudnia sen), oraz problemami z sercem.
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak serio to nadmiar kcal nie zaszkodzi ekto bo zawsze to może łatwo spalić.
Pozdro
6302037
Napisano Ponad rok temu
jakom prace ?
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Może i są, ale jakbym miał się takimi szczegółami przejmować to bym nie miał czasu na trening.
Wiadomo wszystko z umiarem
pozdro
6302037
Napisano Ponad rok temu
1. 1500-1700 kcal wiecej to raczej nie bedzie, prawda?
2. musi byc ta nadwyzka przez dluzszy czas aby wystaily objawy...
chodzi mi o boom kaloryczny - robie w przysly tyg. i chce wiedziecna coc siem gotowac
Napisano Ponad rok temu
6302037
Napisano Ponad rok temu
teraz policzmy
5 posilkow w ciagu dnia
5*posilek[130g ww, 30g bialka, 15g tluszczu]
650g ww = 2600kcal
150g bialka = 600kcal
75g t = 675kcal
suma = 3875kcal
+codziennie jakies 500kcal extra z roznych zrodel[gainerek, owoce, oliwa z oliwek itp.]co daje ok. 4300kcal ew. jak mam czas to jem jeszcze jeden - 6 - posilek
moje zapotrzebowanie to ok. 3500kcal/dzien - wiec mam max. 1000kcal na +
wiec po co bylo to teoretyzowanie?mowilem ci, ze ten posilek co podales jest za maly, a juz napewno dla byka 100kg
pozdro
Napisano Ponad rok temu
no ale mi chodzi o boom kaloryczny ktory stosuje siem oczywiscie przez nie wiecej niz 3 dni... - w ogole nie wiem po co pytalem %-) nie wazne, sam znam odp.
[quote name="anar"]mowilem ci, ze ten posilek co podales jest za maly, a juz napewno dla byka 100kg[/quote]
zgadzam siem z anarkiem [/quote]
Napisano Ponad rok temu
z wielkoscią posilku to rooznie, niektoorzy lubią zjesc posilek przedtreningowy duzy(np: ja ) a niektoorzy nie dadzą rady bo psyhiczne nastawienie nie pozwala(koledzy)