Przymierzam się do zakupu białka, czy to z linku polecilibyście?
Czy brać je na noc?
Chciałbym uzupełnic moją dietę, chodzi o drugi posiłek ok godz. 10, czy brać z rana do śniadania?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Przymierzam się do zakupu białka, czy to z linku polecilibyście?
Czy brać je na noc?
Chciałbym uzupełnic moją dietę, chodzi o drugi posiłek ok godz. 10, czy brać z rana do śniadania?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Odzywki białkowe z SFD mają kiepskie opinie. Ja bym raczej nie brał czegoś co ma bliżej nieokreśloną zawartość białka w białku...
Nie znamy twojej diety nie znamy rozkładu makro więc trudno powiedzieć gdzie uzupełnić posiłek białkiem.
Nie podałeś żadnych informacji dlatego na chwile obecną nie ma jak doradzić.
Z tanich białek celowałbym w UNS;a Econo przynajmniej wiadomo ze tam siedzi WPC a nie sojowy szajs.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Au To nie wiem już, to co podałeś jest ok? nie chce napewno bialka wolnowchłaniającego się, tego nocnego. Ktoś mógłby coś polecic jeszcze?
Napisano Ponad rok temu
UNS econo to WPC czyli białko średniowchłanialne.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
WPC ci styka,wchłania się od 30 min do 2 h
Napisano Ponad rok temu
białko jak białko , ja jestem zwolennikiem białka z pożywienia lub dodatku - jako głownego źródła bialka w posiłku nie dawałbym - ja mam w omlecie rano ale białko mam zarówno z jajek , twarogu jak i WPC
Napisano Ponad rok temu
Bo tak powinno się robić. Naturalne nie przetworzone w żadnym procesie białko zawsze będzie dla organizmu lepsze. Jest problem mamy koło zapasowe i po to są tego typu odzywki ale jako główne źródło to jak wiadomo nie nadają się
Sam nie raz z chęcią wypiłbym sobie czekoladowego szejka bardziej dla smaku niż z potrzeby ale w warunkach domowych nic nie zastąpi smaku:
twaróg+banan+kakao+cukier/słodzik + mleko/woda i miks na gładko
Taki szejk nie dość że lepszy to i smaczniejszy a wersja exclusiwe może bazować na gorzkiej czekoladzie
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
ja raczej nabiału unikam , jedynie mała ilość w 1 posiłku (50g) - źle reaguje moj układ pokarmowy (domyślecie sie jak ) , syfy , zmulenie układu pokarmowego - zauwazylem ze twaróg w małej ilości w omlecie (czyli poddany obróbce cieplnej) daje jakoś radę. Jak wchodze juz na szlify do zawodów to nabiał wykluczam całkowicie - tylko jaja i mięso , dodatek z proszków (WPC i WPI)
Napisano Ponad rok temu
No domyślamy się jedni go tolerują świetnie ( w tym ja ) inni nie tolerują wcale. Dobrze że świadomość społeczeństwa trenujących na temat wchłanialności kazeiny z twarogu się zmieniła bo tyle lat panował ciemnogród.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
zeby była jasność to ze jak tak jem jak jem (czyli jak mnich ciagle to samo prawie) to nei znaczy ze ludziom z ktorymi pracuję (klienci klubu gdzie pracuje i ci ONLINE) tak rozpisuje systemy żywieniowe - nie ma wogóle takiej możliwości - jedzenie ma być funkcjonalne (pozytywne dla organizmu i łatwie w przygotowaniu) i smaczne - nie ma jedzenia w kółkego tego samego - tak jedzą świry takie jak ja
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Pompki ( Prosze o pomoc ) |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Bardzo Prosze o Pomoc !! |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
co mam zrobic zeby poprawic sylwetke prosze bardzo o pomoc |
Trening dla początkujących | Guest_maly john_* |
|
|
|
cykl jesien - prosze o sprawdzenie cyklu |
Sterydy i Prohormony |
|
|
||
Jaka kolejnosc 4msc siła 4 masa 4 rzeźba ?prosze o wypowiedz tych co mieszali w podobny sposob takie treningi |
Trening dla początkujących |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu