Witam panowie mam pewien problem a mianowicie dotyczy on tego że jestem na redukcji jem gdzieś w granicach 2100-2300 kcl dziennie i wizualnie jestem chudszy mam dużo większe zarysy mięśni brzucha a waga nie maleje a wręcz po 2 miesiącach wzrosła o 2 kg wytłumaczy mi ktoś to bardzo dziwne zjawisko ?? w pasie również w obwodzie ??? proszę o szybką pomocą czym to może być spowodowane bo dzisiaj stają pare minut temu na wagę się tym przeraziłem
Problem z dieta redukcyjną
Napisano Ponad rok temu
Jestes pewien że waga wzrosła? To może byc kilka bardzo błachych przyczyn:
- podeszło wodą
- jesteś po posiłku wazysz się na koniec dnia
- zwazyłeś się przed wypróżnieniem
wazyć się należy rano na czczo po nocnym okresie postu po porannej toalecie bo licząc nocny mocz i to co nam zalega w jeclicie to nie jednemu ze 2 kg sie nazbiera.
Robiłeś ostatni jakiś cheatday?
Robisz je w ogóle?
Metabolizm na pewno bardzo zwolnił więc warto by było go ponownie rozkręcić, ile teraz ważysz? Opisz jak robisz redukcję?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Na redukcji wyznacznikiem jest lustro, wagą raczej bym się nie sugerował, skoro wizualnie wyglądasz coraz lepiej to w dobrym kierunku wszystko idzie, ale to że waga rośnie to raczej jest coś nie tak, bo istnieje możliwość spalania tłuszczu z równoczesnym wzrostem mięśni, ale to tylko na początku naszej przygody z siłownia, później już niestety jest to nierealne do osiągnięcia.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Słuchajcie no z ćwiczeniami bawię się już ponad pół roku a na początku redukcji ważyłem się i było 94 dzisiaj ale ważyłem się właśnie niedawno przed pięcioma minutami jak założyłem ten temat i wyszło mi 96 kg zdziwiło mnie to bo naprawdę jem w granicach 2100-2300 kcl i staram sie nisko trzymać węgle a bardzo wysoko białko i pije bardzo dużo wody omijam innego typu napoje czasami sie kawa zdarzyła z rana , a Gramm mógłbyś mi wytłumaczyć ten cheatday co to jest albo coś doradzić bo widzę że przybieram na masie mięśniowej a tracę na smalcu samo to że góra mięśni brzucha jest już widoczna gołym okiem po lekkim napięciu zaznaczam lekkim , i jem ogólnie dużo nabiału też w postaci serek wiejski twaróg 0% mazurski ma najlepsze makrosy chyba i jogurt naturalny to jadam codziennie a tak to bardzo dużo mięsa zjadam też bo chce trzymać wysoko białko a nisko węgle , proszę pomóżcie mi bo po prostu zgłupiałem liczę na waszą pomoc czy to coś zależy od organizmu czy jak że smalec sie topi mięśnie rosną a waga rośnie bo już sie sam zgubiłem .POMOCY
Napisano Ponad rok temu
Skończę trening i z chęcią odpowiem na wszelkie pytania
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisałeś post dokładnie o 19:00. Cytuje: ,,...ażyłem się właśnie niedawno przed pięcioma minutami jak założyłem ten temat i wyszło mi 96 kg...". Panie kolego, ważymy sie na pusty żołądek po wypróżnieniu. I nie panikuj Sylwetka sie poprawia, czy nie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
własnie nie. ja potwierdze Lezu potwierdzi nie raz na redu dzis bylismy ciężsi niż wczoraj, zważ sie na czczo po klocku i sikaniu i wtedy porównaj wyniki z przedostatnim ważeniem, prawde mówi lustro nie waga.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak lustro to priorytet, jak widzisz efekt wizualny to po co przejmować się wagą?
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panie kolego od pomocy i rozwiązywania problemów mamy forum na PW możesz mi podlinkowac temat gdybym go przeoczył ku przypomnieniu a czemu na forum bo ktoś mniej oświecony wejdzie i na podstawie naszych wywodów może się czegos dowiedzieć.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu