Witam , czy kombinacja twaróg szczypiorek i rzodkiewka i chleb żytni spasują na kanapki do pracy czy szkoły ??
Kanapki
Napisano Ponad rok temu
Chciałem jeszcze dodać czy np do tego na górę jakiś plaster fileta z szynki czy kurczaka albo polędwica sopocka pod tym względem makrosów dobrze wypada , pozdrawiam .
Napisano Ponad rok temu
jak wędliny to tylko dobre a nie jakieś bez wartościowy szajs, ale brakuje w tym zdrowych tłuszczy
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Czyli co np by można do tego jeszcze dodać żeby było zdrowiej a miało dobre makro ?
Napisano Ponad rok temu
Lub jakie inne wędliny niż te które napisałem bo ten sposób na pewno przyda się wiele osobą .
Napisano Ponad rok temu
można też pierś z kurczka dać do kanapek, szynke z indyka, ale jakiś ser biały czy serek wiejski też dobre a z tłuszczy to oliwe cięzko zabrać, ale można troche orzechów czy słonecznika wziąść
TKWM
Napisano Ponad rok temu
albo dodać awokado które ma bardzo dobre tłuszcze
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
No też można a jakie wędliny byście polecali do takiej kanapki ?
Napisano Ponad rok temu
Możesz również dodać jajko
Są szynki typu kurczak gotowany, lecz jest też dość drogi, u mnie w sklepach w granicach 30 zł
Napisano Ponad rok temu
O ku*wa to faktycznie drogie a np jakaś szynka typu filet z indyka albo coś naprawdę nie styknie ?
Napisano Ponad rok temu
skoro szynki to drogi szajs to czy nie prościek kupic na promo kg schabu czy szynki wieprzowej za 15/16zł lub filet z kurczaka wrzucic do rekawa dosypac ulubionych przypraw i upiec? masz super zdrowa wędlinę wtedy własnej roboty w sam raz między bułke czy chleb do sałaty czy ogórka, takie kanapki sa tak samo wartościowe jak zasrany kurczak z ryżem o smaku tektury....
nie raz tak robię w rekawie 2 kg piersi 2 kg schabu czy karkówki i po 2h mam pyszne wędliny własnej roboty
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
W sumie to Gramm masz zaje**sty pomysł , wiesz co jesz w takiej sytuacji
Napisano Ponad rok temu
Ale do mięsa też dodają chemii, więc najlepiej takie mięso kupić w eko sklepie i wtedy rzeczywiście jest to dobra wędlina.
Napisano Ponad rok temu
jak cie stac na eko sklepy to kupuj, na diecie kulturystycznej jak jesz 500/700g mięcha codziennie to bys zbankrutowała na eko sklepie i eko szajsie z eko znaczkiem za eko łapówkę.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Hee otóż to je Polska ty nie każdego stać a mięcha trzeba jeść dużo i codziennie , a nie szprycować sie ku*wa prochami ...
Napisano Ponad rok temu
Dodam tylko że we wszystkim jest chemia ale:
chemii w surowym mięsie jest pewna ilość ale akceptowalna
w wędlinie czyli tym surowym mięsie z chemia jest w toku obróbki i produkcji wędliny dodawane n-ty razy więcej tej chemii co sprawia że wędliny nawet te drogie są tak naprawdę jedna wielka tablica Mendelejewa.
Ja wybieram mniejsze zło czyli jem mięso nieprzetworzone = zawsze to mniej chemii w siebie pakujemy.
PS: w domowych warunkach można zrobić nawet bardzo wartościowy pasztet bez grama chemii dodanej
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najzwyklejszy 0% jak już kupować lub jak chcesz nim zagęszczać to typu greckiego ja sie nie spinam i jak już raz na jakiś czas kupię to to co jest w ofercie biedronki.
Mateusz Pawlak