Witam, zastanawiam sie nad drobna pomoca do mojej redukcji, czylu suplami. Makrosy i kcal wyciagam z diety. Zakupie na 100% mineraly i witaminy Olimp. Zastanawiam sie na bcaa ( slyszalem ze nie jest wcale tak konieczny na redukcji) i kreatyna ( mono albo cm3 z treca). Co polecacie?
Suple- redukcja
Napisano Ponad rok temu
Skoro mówisz, że masz diete, to bcaa jest nie potrzebne. Kreatyne możesz sobie kupić, zwykłe mono z vitalmaxa może być.
Napisano Ponad rok temu
Bcaa to w celu ochrony tkanki mięśniowej przy redukcji bo wtedy nie spalisz jej w pierwszej kolejności. Ale czy takie potrzebne jest to ja nie wiem:)
Kreatyna oczywiście na masę i na siłę więc też Ci polecam, ja biorę akurat Scitec 100% creatine i też super sprawa bo tania i dobra.
A redukcja i kreatyna mają tyle wspólnego, że im więcej mięśni tym bardziej przyśpieszony metabolizm a co za tym idzie = spalanie;)
Napisano Ponad rok temu
Mit katabolizmu sam na sobie obaliłem i tez uważam ze ładowanie BCAA nie ma sensu jak na redu i tak białko trzymasz wysoko i z tego kalorii nie ucinasz więc po co ci bcaa? witaminy i minerały to podstawa bo miska wtedy uboga jest bardzo.
Bcaa to w celu ochrony tkanki mięśniowej przy redukcji bo wtedy nie spalisz jej w pierwszej kolejności. Ale czy takie potrzebne jest to ja nie wiem:)
Kreatyna oczywiście na masę i na siłę więc też Ci polecam, ja biorę akurat Scitec 100% creatine i też super sprawa bo tania i dobra.
A redukcja i kreatyna mają tyle wspólnego, że im więcej mięśni tym bardziej przyśpieszony metabolizm a co za tym idzie = spalanie;)
super tylko ze na redu ani gram mięśni nie urośnie może co najwyżej nieco spaść aczkolwiek krete możesz ładować w nadziei że siła tak w dół jak zazwyczaj na redu nie poleci.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Ja ładuje kretę na redu okołotreningowo i zwiększam ciężar. Stwierdziłem, że podchodzenie do redukcji i myslenie, że zaraz siła sapda w dół to tylko nasze psychiczne upodobanie. Może i spada, ale jeśli sobie ustawimy w głowię, że jesteśmy silni i nie będziemy odpuszczać z ciężarem to za wiele nie stracimy
Możesz nawet mono brać, jeśli masz dobrą dietę to cię wodą mocno nie podleje, choć warunki wodne do rozwoju mięśnia są najlepsze.