Tak jak w temacie jedna łopatka odstaję mi bardziej -,- jak ćwiczyłem na małym obciążeniem było ok teraz przy większym czuję jak wbija się w ławeczkę ;/ i to na prawdę jest uciążliwe i powoduję ból lewego barku oraz innych mięśni po lewej stronie da się to jakoś zniwelować ? proszę o jak najszybszą pomoc gdyż nie chcę odpuścić sobie kolejnego treningu -,-
odstająca łopatka
Napisano Ponad rok temu
Rozbuduj plecy to wszystko sie pochowa i porówna za mięsniami, ja miałem wade postawy dosyc dużą bark niżej krzywy kregosłup i 1 łopatkę bardziej wystająca wszystko znikneło od odpowiedniego treningu na siłowni i narzuceniu na siebie troche mięsa.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
do tego czasu odpuścić ćwiczenia na ławce ? czy po prostu zejść na małe obciążenie ?<tylko że wtedy będę się mijał z celem ponieważ małe obciążenie to na rzeźbę a nie na mase>
"Siłka,mata w łapie petarda..."
Napisano Ponad rok temu
jeśli towarzyszy ból to juz nie są przelewki i bym udał sie do lekarza sportowego albo ortopedy/fizjoterapeuty
no i to napewno od tak sobie w jeden dzień nie przejdzie, wiec lepiej poradzić sie lekarza a potem myśleć o treningu
TKWM
Napisano Ponad rok temu
ból jest spowodowany tym że ona odstaję i wbija się w tą ławkę eh odpuszczę sb ćw w tym tyg i zobaczę czy dalej będzie występować ból okolic tej łopatki jeśli tak to z nie chęcią udam się do lekarza ...
Napisano Ponad rok temu
ja tam też twierdze idź do dobrego fizjo i on Ci sprawdzi jaki masz kręgosłup i pokaże ćwiczenia którę Ci tę łopatkę ustabilizują
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
ok ok a wy nie znacie jakiś ćwiczeń ? bo tak prawde mówiąc nie mam chęci a co dopiero czasu na lekarza ciągle praca chwila dla siebie i sen -,-
Napisano Ponad rok temu
lekarz musi zdiagnozować a my za niego tego nie zrobimy, zła rada od nas może nawet pogorszyć
TKWM
Napisano Ponad rok temu
I zrozum to wreszcie że im szybciej zapytasz o porade i diagnozę dobrego specjalisty tym szybciej będzie ci mozna rozpisać adekwatny do mozliwości wysiłek fizyczny. Innej opcji nie ma i tyle w tym temacie. Osobiście nie pozwolę nikomu kto nie pozna opini lekarskiej na temat twojej osoby wypowdzieć się i nieumyslnie zaszkodzić.
Rozumiesz?
Użytkownik Grammatikk edytował ten post Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
jesli nie rozumiesz to podam przykład : człowiek choruje na sepse, nie idzie do lekarza bo nie ma na to czasu i uważa, że to tylko grypa i stosuje ldomowe ekarstwa nie potwierdzone przez lekarza i jaki efekt będzie? Mam na myśli to , że bez dokładnych badań i diagnozy odpowiedniego lekarza można sobie pogorszyć zdrowie zamiast go naprawić
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Idz do tego lekarza...czsami się mówi, że lepiej nie wiedzieć, ale w stosunku do zdrowia ta teoria nie ma racji bytu. Może jeszcze teraz da się cos z tym zrobic, a niewiadomo jak będzie potem...
Napisano Ponad rok temu
twoja odp wystarczyła ok dzięki jak uda mi się urwać z pracy to dam znać co i jak wyszlo
Napisano Ponad rok temu
No i co zą łopatką? Dołączę się do ciśnięcia Cię, bo wiem, jak ciężko się zmotywować do pójscia do lekarza ;P
Napisano Ponad rok temu
Też się zgadzam, u mnie odstająca łopatka jest wynikiem skrzywienia kręgosłupa, może nie masz tego samego ale nie ma co zwlekać...idź do lekarza!!
Użytkownik jokerr edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sory nie miałem czasu żeby zaglądać na forum. ;( byłem prywatnie pooglądał mi plecy przez 15 min powiedział że jest to spowodowane małą wadą kręgosłupa kazał odłożyć treningi do czasu zniwelowania tej wady i wysłał mnie na wizyty w ośrodku rehabilitacyjnym po zniwelowaniu wady nie było znacznej poprawy lecz gdy wpadło mi parę kilo ból zniknął