Białko w gorących i zimnych daniach
Napisano Ponad rok temu
Czy jak zagotuję już owsiankę to czy będę mógł dodać od razu białko?
Czy mogę zrobić coś i wymieszać w tym białko i wstawić do lodówki na noc?
Napisano Ponad rok temu
dodam że ważę 76kg czyli moje dzienne zapotrzebowanie na białko to 76*2gr=152gr białka na dzień? I czy w przypadku zwiększenia się mojej wagi mam dodawać co kilogram czy mogę zrobić sobie nadwyżkę?Siema.Słyszałem że białko można dodawać do szamy ale:
Czy jak zagotuję już owsiankę to czy będę mógł dodać od razu białko?
Czy mogę zrobić coś i wymieszać w tym białko i wstawić do lodówki na noc?
Napisano Ponad rok temu
Białko powinno się spożyć zaraz po zalaniu wodą, podobno można mieszać z ciepłą wodą ale też lepiej wypić zaraz po wymieszaniu. Co do nadwyżki białka to możesz dziennie jeść 160g, czyli ponad 2g na kg masy ciała.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
obra dzieki exBiałko powinno się spożyć zaraz po zalaniu wodą, podobno można mieszać z ciepłą wodą ale też lepiej wypić zaraz po wymieszaniu. Co do nadwyżki białka to możesz dziennie jeść 160g, czyli ponad 2g na kg masy ciała.
Napisano Ponad rok temu
moge dodac Je np w takiej sytuacji-zagotowalem mleko(jest gorace,dopieto co zestawione)i wsypuje bialko mieszam i wsypuje platki owsiane blyskawiczne i mieszam czekam kiedy napecznieja i jemBiałko powinno się spożyć zaraz po zalaniu wodą, podobno można mieszać z ciepłą wodą ale też lepiej wypić zaraz po wymieszaniu. Co do nadwyżki białka to możesz dziennie jeść 160g, czyli ponad 2g na kg masy ciała.
Napisano Ponad rok temu
Białko uzywasz np do wypieku sernika, ciastek, piernika i czego dusza tam pragnie. Omlety, placki cuda na kiju. Sernik na zimno, lody . Do kawy ostatnio widziałam...ponoc smakuje masakrycznie dobrze.
Napisano Ponad rok temu
Zawsze sie zastanawiałem czy struktura i strawnośc przyswajalność izolatu i koncentratu serwatki poddanego temperaturze powyżej 100*C jest taka sama jak ta z szejka na zimno, niby żaden producent nie zaleca zalewac tego ciepłymi płynami. Chciałbym jakieś fachowe info na ten temat usłyszeć.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Bo głównie białka i inne odżywki wartościowe je się na zimno, producent nie pisze czy można na gorąco bo po siłowni i najprościej jest jeść na zimno. Widziałem kiedyś filmik jak Robert Kiesz zalewał płatki owsiane wrzątkiem i dodawał białko. Ale temperatura powyżej 100
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Ja widziałem co kulturyści robia ale interesuje mnie fachowa opinia kogos kto potrawi to stwierdzić jakies badanie cokolwiek rzeczowego, bo to co zalewa Robert Kiesz... to sam wiesz nie jest wyznacznikiem czegokolwiek
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Zalewanie goraca woda to jeszcze moze ujsc. Gorzej moze byc przy pieczeniu... Czyli przy ponad 150 stopni ciepla.
Napisano Ponad rok temu
Próbowałam szukac zagranicznej opinii..kiepsko z tym. Ale mam kontakt z P.Nordin...jak oczywiście odczyta mail to sie dowiem :)Pasuje?
Użytkownik MAR edytował ten post Ponad rok temu