RYBA PO JAPOŃSKU
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- 1/2 KG FILETÓW RYBNYCH
- SŁOIK PAPRYKI KONSERWOWEJ
- SŁOIK OGÓRKÓW KONSERWOWYCH
- CEBULA
- JAJKA ( 2)
- TROCHĘ MĄKI
SKŁADNIKI NA ZALEWĘ:
- 2 SZKL. WODY
- 4 ŁYŻKI KETCHUPU
- 1 MAŁY KONCENTRAT POMIDOROWY ( POŁOWA MOJEGO KONCENTRATU)
- 4 ŁYŻKI OCTU ( U MNIE 5)
- 4 LEKKO CZUBATE ŁYŻKI CUKRU
- 1/4 SZKL. OLEJU
- OPCJONALNIE PRZYPRAWY: PIEPRZ, ZIELE ANGIELSKIE, LIŚCIE LAUROWE
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
CEBULĘ, OGÓRKI I PAPRYKĘ KROIMY W KOSTKĘ I ODSTAWIAMY DO ODDZIELNYCH MISECZEK
SMAŻYMY RYBĘ OBTOCZONĄ W MĄCE I JAJKU ( POWINNO SIĘ JESZCZE W BUŁCE TARTEJ ALE U MNIE BEZ)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ROBIMY ZALEWĘ. WSZYSTKIE SKŁADNIKI DODAJEMY DO GARNKA, DOPROWADZAMY DO WRZENIA I GOTUJEMY JESZCZE 3 MIN. ODSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W MISECZCE UKŁADAMY NAS PRZEMIAN: WARSTWA CEBULI, OGÓRKÓW, PAPRYKI I RYBY ITD... KOŃCZYMY NA WARZYWACH.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
WLEWAMY ZALEWĘ I ODSTAWIAMY DO LODÓWKI ABY SIĘ PRZEGRYZŁO
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
SMACZNEGO