kamien do pizzy i chleba
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mam taki kamień, który w rzeczywistości jest kafelkiem glazury o innej powierzchni robilam na nim pizze. Powinnam robić to na pozgrzanym kamieniu ale nie mam jak włożyc na niego pizzy (z racji malego piekarnika i tego, że ciasto jest rozciągliwe). Robilam na zimnym kamieniu i szalu nie bylo. żwykla pizza
Napisano Ponad rok temu
Ja nie mam w domu, ale kumpel ma i pizza wychodzi naprawdę znakomita:) Choć zależy co kto lubi - ja preferuję chrupiące ciasto, no i podstawą jest dla mnie równe wypieczenie. Taki kamień szybko się nagrzewa, więc i czas przyrządzenia pizzy się skraca, ogólnie bardzo praktyczna rzecz.
Napisano Ponad rok temu
Z pewnością pizza z rozgrzanego kamienia jest lepsza niż ze zwykłej blachy, bo przecież oryginalna włoska pizza (i te z dobrych pizzerii) robiona jest w piecu właśnie na kamieniu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
-
Chleb
- Ponad rok temu
-
Placek/omlet Pita
pit86 - Ponad rok temu
-
pytanie podstawowe
- Ponad rok temu
-
Kurczak z ananasem przepis a'larę
- Ponad rok temu
-
Kurczak z warzywami i ryżem - Proste a jakże smaczne danie
EXPERTO - Ponad rok temu
-
PLACKI DLA SIŁACZY :)
pit86 - Ponad rok temu
-
pyszne pancakes'y na śniadanko
- Ponad rok temu
-
Galaretkowa pyszność :) na słodko :)
- Ponad rok temu
-