kamien do pizzy i chleba
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mam taki kamień, który w rzeczywistości jest kafelkiem glazury o innej powierzchni
robilam na nim pizze. Powinnam robić to na pozgrzanym kamieniu ale nie mam jak włożyc na niego pizzy (z racji malego piekarnika i tego, że ciasto jest rozciągliwe). Robilam na zimnym kamieniu i szalu nie bylo. żwykla pizza ![]()

Napisano Ponad rok temu
Ja nie mam w domu, ale kumpel ma i pizza wychodzi naprawdę znakomita:) Choć zależy co kto lubi - ja preferuję chrupiące ciasto, no i podstawą jest dla mnie równe wypieczenie. Taki kamień szybko się nagrzewa, więc i czas przyrządzenia pizzy się skraca, ogólnie bardzo praktyczna rzecz.
Napisano Ponad rok temu
Z pewnością pizza z rozgrzanego kamienia jest lepsza niż ze zwykłej blachy, bo przecież oryginalna włoska pizza (i te z dobrych pizzerii) robiona jest w piecu właśnie na kamieniu ![]()

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
-
Chleb- Ponad rok temu
-
Placek/omlet Pitapit86 - Ponad rok temu
-
pytanie podstawowe- Ponad rok temu
-
Kurczak z ananasem przepis a'larę- Ponad rok temu
-
Kurczak z warzywami i ryżem - Proste a jakże smaczne danieEXPERTO - Ponad rok temu
-
PLACKI DLA SIŁACZY :)pit86 - Ponad rok temu
-
pyszne pancakes'y na śniadanko- Ponad rok temu
-
Galaretkowa pyszność :) na słodko :)- Ponad rok temu
-



