Czarna lista producentów
Napisano Ponad rok temu
Jakie firmy najbardziej polecacie a jakich unikać?
A może nie ma ogólnej charakterystyki producentów, bo np. jeden robi świętną kreatynę ale za to bardzo kijowe aminokwasy. A drugi odwrotnie. Jak to więc jest na rynku suplementów?
Napisano Ponad rok temu
Każda firma ma swoje lepsze i gorsze suplementy .
Suplementy które wypromowały firme i suplementy o zbytecznym składzie czy też wyjebki
Także raczej nie ma firmy mega pewnej ... Czy też wypuszczającej na rynek same super środki .
Napewno jedną z lepszych jest Multipower,Trec,Inkospor,Controlled Labs
Teraz coraz więcej wyjebek z suplami zza Oceanu .
Napisano Ponad rok temu
Zapytałem, bo kończy mi się BCAA z Activlab i musze zamawiać nowe w kapsułkach. Mam zostać przy Activlab, czy przesiąść się na Olimp (ponoć BCAA ma dwa razy mocniejsze od konkurencji) albo na Treca?
Który producent robi dobre BCAA?
Napisano Ponad rok temu
Problem sprawdzic przy zakupie ile BCAA siedzi w porcji? Kupisz to co wychodzi najekonomiczniej.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Amerykanie mają też inne normy farmaceutyczne niż Unia Europejska. Liczę więc, że jakieś śladowe sterydy albo hormony w tym BCAA dostanę. Skądś przecież musi się brać niezwykła skuteczność amerykańskiej suplementacji.
Napisano Ponad rok temu
Sterydy w BCAA.... teraz dowaliłeś wyobraźnią :E
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Sterydy w BCAA.... teraz dowaliłeś wyobraźnią :E
Domieszki koksu to nie żadna nowość .
Ostatnio w craze wykryli Fete ,swego czasu Universal miał też domieszki PH
Napisano Ponad rok temu
Ale to nie nagminny proceder więc nie ma sie chyba czego bać. A feta to nie koks więc to nie przykład
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Fantazja go poniosła z PH w bcaa Sciteca (no chyba że sie myle i tam sie cudem znalazły to daj jakies dowody na to)
Zapodaj te badania na PW i mnie oświeć.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio twierdziłeś że białka-syfy typu ostrowia, białko sojowego forum dyskusyjnego itp są ok, a niedawno opublikowali badania, gdzie udowodniono że nie mają w ogóle alfa laktoalbuminy w składzie (czyli najlepiej nimi karmić świnie w oborze co najwyżej)
Jak to możliwe ? Przecież nie podrabiają /nie wałują etykiet na takich białkach ... przecież się to nie opłaca a Ostrowia to taki pewniak ;D
Te badania huczą i trąbią w necie a ty Gramm taki expert nie wiesz o nich ?
Napisano Ponad rok temu
Nie sledze co tydzień nowych badań ale poszukam i porównam z tymi które widziałem a w necie ich nie znajdziesz bo były robione na zamówienie właściciela małego sklepu z suplementami w Nowej Hucie (Kraków) i innego zioma z Gdyni który tez prowadzi mały sklepik z suplementami.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Przeczytałem i wiem że nie robili tego na wszystkie te opcje dlatego chce to sprawdzic i porównać co w tym złego?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Z tego co pamiętam to było nieco bardziej rozbudowane dlatego chce sobie zweryfikować . I tyle w tej kwestii
Czy ja gdzieś poleciłem białko SFD? Nawet SFD badań nie widziałem a to pseudo cos z Nuscany i to na ich własnej stronie mało mnie interesuje. Interesuje mnie UNS i Ostrovit i nic więcej z tanich białek bo wiem że te badania robili. I nie pisz mi że Ostrowia a Ostrovit to to samo bo tyle to wiem
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to półprodukt ten sam ale jak zawsze ktoś mógł napisać bzdury ktos mógł nakłamac itp
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Niedoświadczony kulturysta kupi suplement i powie: "Ale mnie wypakowało! To jest doskonałe BCAA! Będę je polecał!"
Lecz nie BCAA go wypakowało a te sterydowe dodatki.