Witam, ćwiczę od około miesiąca, zażywając gainery oraz jabłczan kreatyny. Efekty widać już nawet po tym miesiącu ,ale ostatnio oglądałem się przed lustrem i jedna rzecz mnie przeraziła. Mianowicie lewą stronę ciała mam bardziej "nabitą" od prawej. Tyczy się do bicepsa, tricepsa jak i klaty. Przy napinaniu poszczególnych partii widać to jeszcze bardziej. Inny przykład: stojąc przed lustrem z rozluźnionymi rękami wzdłuż ciała, po lewej stronie łapa od ramienia do połowy bicepsa styka się z ciałem. Natomiast patrząc na prawą stronę, w tym miejscu gdzie po lewej łapa się już styka z ciałem, po prawej stronie widać wyraźną lukę. Świadczy to o większym przybiciu lewej strony. Co dziwnego, 2 rzeczy: jestem praworęczny oraz po treningu czuję że lewa ręka jest bardziej zmęczona, a przecież prawa powinna być bardziej zmęczona skoro jest mniejsza! Proszę o pomoc, wypowiedzi czy ktoś już przeżył coś podobnego, z góry dzięki za pomoc
Nieproporcjonalne strony ciała, pomocy!
Napisano Ponad rok temu
Wymień ćwiczenia z użyciem sztangi na sztangielki.
Napisano Ponad rok temu
Też bym zaczął od zmiany sztangi na sztangielki. Ale trenując miesiac jedziesz na gainerach i kreatynie więc myślę , że dużego doświadczenia nie masz jeśli chodzi o ten sport co za tym idzie wykonywane przez Ciebie ćwiczenia mogą być niestarannie robione.
Napisano Ponad rok temu
Kreatynę powinno się brać przynajmniej po 6 miesiącach ćwiczeń, osobiście polecałbym białko, bo dzisiejsze gainery robione są tak samo jakbym 500 gram twarogu zmiksował z cukrem pudrem. Odnośnie Twojego przypadku, mam podobnie: lewa strony klatki jest większa niż prawa. Pomału mi się to wyrównuje od moment jak zmieniłem sztangę na sztangielki
Mój dziennik i relacje na temat mojego stylu życia znajdziesz tu ↓
zostaw po sobie znak, że byłeś - dodaj komentarz
NIGDY NIE PRÓBUJ. RÓB. ALBO NIE RÓB. NIE MA PRÓBOWANIA. - MISTRZ YODA
Napisano Ponad rok temu
sztanga na sztangielki... robiłem tak nie raz i nic to nie daje bynajmniej w moim przypadku ale jak kolega chce to niech próbuje.
Użytkownik Grammatikk edytował ten post Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
też masz dysproporcje ?
Napisano Ponad rok temu
Właściwie dysproporcje ma każdy tylko że jedni większe, drudzy mniejsze spowodowane są one przez to że jednej połowy ciała używamy częściej np. prawej/lewej ręki do pisania. Wydaje mi się że jedynym sposobem żeby te dysproporcje w miarę wyrównać jest zamiana sztangi na sztangielki.
Napisano Ponad rok temu
To skoro w moim przypadku lewa strona jest większa, klatki ,barku jest wieksza, to powinienem byc leworeczny a jestem praworeczny
Napisano Ponad rok temu
Więc już nie mam pojęcia przez co może to być spowodowane...
Napisano Ponad rok temu