Cześc jak wiecie planuje za tydz cykl na samym prolo alleeeee 24 czerwca mam zabieg gastroskopi w znieczuleniu ogólnym ma to jakiś wpływ ??
w sumie już będę po cyklu ale teraz mam zrobić badania do przeprowadzenia zabiegu :
Jonogram ATP KRZEPLIWOSĆ KRWI nie wiem czy dobzre babke zrozumiałem bo tak gadała że nie zrozumiałem heh
Grupa krwi
EKG
i te badania chyba raczej nie będe mógł zrobic na teściu chociaż by na krzepliwość
Cykl skończe 23 maja ostatni szot wychodzi a 24 czerwca zabieg to chyba juz zejdzie zemnie
Lekarce chodziło o:
- Jonogram
- APTT - wskaźnik krzepliwości krwi
Jeżeli chodzi o znieczulenie ogólne to wszystko zależy od anestezjologa Najczęściej do krótkich zabiegów robi się anestetykę wziewną przy użyciu substancji zawartych w gazach aby była szybka i łagodna indukcja takiego znieczulenia. Eliminacja takiego gazu odbywa się poprzez płuca, nie wchodzi w szlak metaboliczny. Gastroskopia nie jest skomplikowanym badaniem, więc nie będzie potrzebna duża dawka leku.
Na wywiadzie powiedz, że bierzesz teścia i tyle, ja przed operacją wyśpiewałem wszystko i w szczególności anestezjolog pytał o dawki kreatyny, żeby zbytnio nie obciążyć nerek wlewem dożylnym podczas narkozy ale to całkiem inna bajka