Trening + suple
Napisano Ponad rok temu
Na prośbę opiszę to co mogę i czego oczekuję.
Waga - ok 68kg
Wiek - 18,5 roku
Staż - 2 lata +
Nie brałem wcześniej żadnych suplementów, tzn może 3 miesiące temu najadłem się 25 kapsułek Superdrolu połączonego z Omadernem i to by było na tyle. Nie chce się zajmować koksem więc od razu mówię, że tego nie chce.
Chcę zbudować suchą masę mięśniową, nie chce być zalany tłuszczem, nie zależy mi na sile i nie zależy mi na wadze, wiem, że jednak wagę będę musiał zwiększyć lecz to nie jest mój główny cel.
Do wydania mam około 350zł na 2 miesiące. Chcę kupować SUPERDROL (jedno opakowanie starczy mi na 2 miesiące gdyż chcę brać najmniejszą dawkę dziennie, i nie piszcie mi, że to jest koks Proszę was ).
Więc mam do wydania około 100zł miesięcznie.
Chciałem kupić jakąś kreatynę która starczy na jeden miesiąc lecz kompletnie nie wiem co !
Proszę o pomoc.
"Double Blast potem Rocket Fuel i nie ma opierdalania się"
"Nie ma lipy ! Hardcorowo !"
"Dzisiejsza waga 128kg i TAKA forma ! KTO JEST LEPSZY ? Ja takich nie znam !"
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Proponuję aminokwasy bcaa + kreatynę (monohydrat).
Będziesz potrzebował około 300g kreatyny na cykl 4-ro tygodniowy, aminokwasy to różnie zależy od firmy. Dla zbudowania suchej masy proponuję dodać trening aerobowy (jazda na rowerze, biegi, pływanie itp. ważne jest tempo w wykonywaniu tych ćwiczeń, nie za szybkie nie za wolne (w przypadku biegów to powinien być to taki troche szybszy trucht)). Trening aerobowy najlepiej jest wykonywać rano przed śniadaniem (tj. na czczo) 30 minut co tydzień zwiększając czas trwania aerobów o 5 minut aż dojdziesz do 45 minut i tak jedziesz już cały czas.
Napisano Ponad rok temu
Mógłbyś mi podać linki gdzie i co mogę kupić no i oczywiście to co proponujesz.
Acha napisałesś, że potrzebuje 300zł a ja napisałem ,ze mogę wydać MAX 350zł an 2 miesiące nie na miesiąc
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba nawet na takim zadupiu gdzie ja mieszkam jest jakiś sklep, trzeba się przejść ;]
Myślisz, że kreatyna coś pomoże ?
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Wtedy będziesz zmuszony jeść więcej gdyż pomieścisz więcej i nie napchasz się za szybko. Pamiętaj tylko aby nie przesadzać z jedzeniem na początku gdyż dasz organizmowi ładną bombę Ja muszę chodzić do WC rano i po południu (przeważnie przed treningiem).
U mnie się to sprawdziło i mam wilczy apetyt i pochłaniam duże ilości jedzenia Czekam na twoje wyniki.
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedzeniem się nie da rozepchać żołądka ponieważ się zapchasz i tracisz smak więc więcej nie zjesz. A jak wypijesz dużo wody, to przestajesz pić nie dlatego, że nie chce Ci się już pić tylko dlatego, że więcej się nie da. Pamiętaj tylko, że wpierw mózg mówi, że jesteś napełniony co to się mija z prawdą bo jesteś w stanie jeszcze zmieścić parę łyków.
Niestety jeszcze chodzę do szkoły więc jedną butelkę wypijam w szkole a druga wypijam po szkole. Na treningu trzeba wypić ten przysłowiowy litr wody chociaż nie piję tak dużo bo mnie brzuch boli gdy ćwiczę jak w żołądku jest woda. Zresztą nim zacznę trening to jestem odpowiednio nawodniony.
Acha zauważysz jeszcze, że po jakimś czasie, pomimo wypicia wielkiej ilości wody w ciągu dnia nie będzie Ci się chciało sikać jak na początku a moc będzie miał pożądany żółty kolor, oznacza to, że Twój organizm robi pożytek z całej tej wody i już jej nie wydala.
Jak cobie coś przypomnę co może pomóc to napiszę.
Jedno jest pewne, im większy masz żołądek tym większy apetyt, lecz druga strona medalu to taka, że zwykła kulturystyczna dieta jest wtedy gówno warta bo byś chodził niedożywiony więc uważaj aby Ci brzuszek nie urósł (tłuszczyk). U mnie tak było na początku więc ograniczyłem się z piciem, fakt faktem jem mniej, wolniej przybieram na wadze ale jej nie tracę. Już widać powoli mięśnie i za jakiś czas znów zacznę kurację wodną.
Acha i jeszcze coś. Nie nastawiaj się, że będziesz to robił w nieskończoność, musisz robić przerwy co jakiś czas. Długość przerwy zależy od Ciebie. Waż się codziennie i pilnuj tego abyś nie spadał z wagi, gdy za długo będziesz się na niej utrzymywał lub nagle zacznie spadać to powróć do tej kuracji i to pomoże na pewno.
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu