Magnum 8000 czy może coś innego?
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik d3x edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kreatyna: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Białko: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
I jakąś dietę bym sobie do tego ułożył też. Swoją drogą mam takie pytanie z czystej ciekawości. Czy to działa lepiej niż użycie samej kreatyny? To znaczy, że kreatyna napompuje mi mięśnie, a białko jakby je wypełni? Wiem, że może to nieprofesjonalnie brzmi, ale tak sobie to tłumaczę i czy lepiej jest brać kreatynę z białkiem niż bez białka.
Drugie pytanie takie z ciekawości. Czy branie samych odżywek, bez diety coś da? No i jeśli będę ćwiczył, wiadomo.
I jeszcze jedno. Rozumiem, że branie tych odżywek najlepiej przy treningu na masę, prawda? A co jeśli zacznie się je używać przy redukcji?
No chyba, że można robić trening na masę i trochę aerobów dołożyć. Taki złoty środek?
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
Dieta musi być skoro masz zamiar inwestować w odżywki kolego ; )
To białko buduję nasze mięśnie , o wiele lepsze efekty będą jeśli połaczysz białko i kreatynę .
Branie samych odżywek bez diety , na pewno coś da , ale to będą minimalne efekty , watpie zeby spelnily swoje oczekiwania .
Na redukcji tez sie uzywa kreatyny ( zazwyczaj jabłczanu z uwagi na retencje przy braniu mono ) , białka , to normalne uzupełnianie diety .
Tak na masie mozna dołożyć aeroby , najlepiej interwały 2 razy w tygodniu po 30 minut , poczytaj o interwalach , pozdro
Napisano Ponad rok temu
Czy wtedy może przy takiej "diecie" czyli 3 posiłki standardowo jak każdy człowiek czyli śniadanie, obiad, kolacja to samego gainera kupić i starczy?
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko to białko i kreatynę? Czy może jeszcze do tego geinera? I wtedy mniej posiłków?
Czy sam geiner i kreatynę? i więcej posiłków?
Czy możecie każdy przypadek mi opisać dokładniej. Na czym wyjdę najlepiej a na czym gorzej i dlaczego? Będę wdzięęęęczny.
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
Jak masz białko to bez sensu , kupować gainera .
Według mnie niepotrzebne jest kupowanie gainera , bo węgle jest banalnie dostarczyć z jedzenia , np. z owsianki , ryżu , makaronu , kaszy , bez problemu .
O wiele lepiej wyjdziesz na kupnie białka i kreatyny , pozdro
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiesz co. Zapomniałem spytać. Napisałeś, że jak już białko będę miał to po cholerę mi geiner. No, ale jakbym chciał zrobić tak, że jadłbym normalnie (3 posiłki dziennie), czyli śniadanie, obiad kolację i normalnie jakieś przekąski. Tak jak to jadłem zanim zacząłem siłownie. To gainer by się przydał prawda? Czy po prostu 3 spore posiłki i już.
Co o tym sądzisz?
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
Między nimi białko wystarczy , a jezeli juz chcesz gainera zamiast bialka to polecam Mutant mass .
Napisano Ponad rok temu
Dokupuję sobie kreatynę, białko i gainer, który by dopełniał zapotrzebowanie na węglowodany?
Chyba, że jedząc normalnie. Czyli te 3 posiłki plus czasami słodycze czy coś to węgli i tak będę miał sporo i nie potrzebny ten gainer?
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Na śniadanie jakiś chleb razowy z wędliną lub jajecznica czy mleko z płatkami musli. Czasami jakaś czekolada gorzka by wpadła. Na kolacje serek wiejski i kanapeczka też.
Głównie chodzi o to, że mając dietę 4 miesiące portfel zmalał (na odżywkach wyjdzie taniej) no i już mam dosyć póki co jedzenia takiego. Żadnych kotletcików, dobrego sphagetii z wieprzowinką. Generalnie sam kurczak, czasami ryby i serki wiejskie (jeśli o białku mowa).
Może stawiając inaczej pytanie. Zakładając, że odżywiałbym się jak każdy człowiek, aczkolwiek bardziej zdrowo czyli bez alkoholu lub kebabów kilka razy w miesiącu to co muszę kupić?
Białko i kreatynę to już pewne. I bez gainera?
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
4 pelnowartosciowe posilki + gainer , hardkorowy trening i masa idzie a nie opierdalanie sie .