jakie suple na spalenie tluszczu rzezbe i mase miesniowa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie da sie jednocześnie robić masy i redukcji to 2 sprzeczne ze sobą diety. Na mase ładujesz więcej węgli mniej białek a przy redukcji obcinasz węgle i ładujesz więcej białek. Oczywiście możesz robić czystą masę dorzucając aeroby ale masa będzie wolniej szła. Zrób najpierw jak najwięcej masy a później redukcja o te pare kilo.
Spalacz tłuszczu Biotech: http://www.fabrykasi...palacze-tuszczu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie tak jak napisał "Mefisto2008" - podstawa to dieta z ujemnym bilansem kaloryczny , do tego trening i na końcu można dodawać jakieś odżywki lub suple. Jak wiadomo na rzeźbie powinno się spożywać więcej białka, więc tutaj może przydać ci się jakieś białko (np. WPC EnergyPharm - dobrze się rozpuszcza i nie pieni), ewentualnie kreatyna (TCM EnergyPharm) i BCAA (aminokwasów nigdy za dużu ), HMB bym odpuścił, bo od lat uznawane jest za placebo.
Powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie tak jak napisał "Mefisto2008" - podstawa to dieta z ujemnym bilansem kaloryczny , do tego trening i na końcu można dodawać jakieś odżywki lub suple. Jak wiadomo na rzeźbie powinno się spożywać więcej białka, więc tutaj może przydać ci się jakieś białko (np. WPC EnergyPharm - dobrze się rozpuszcza i nie pieni), ewentualnie kreatyna (TCM EnergyPharm) i BCAA (aminokwasów nigdy za dużu ), HMB bym odpuścił, bo od lat uznawane jest za placebo.
Powodzenia
Ten EnergyPharm to niestety kiepski wybór. O ile monohydrat (truskawka) był naprawdę smaczny tak pozostałe suplementy jak BCAA czy białko wołały o pomstę do nieba. Może i tanie, ale wolę dorzucić nieco więcej kasy na coś lepszego.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ten EnergyPharm to niestety kiepski wybór. O ile monohydrat (truskawka) był naprawdę smaczny tak pozostałe suplementy jak BCAA czy białko wołały o pomstę do nieba. Może i tanie, ale wolę dorzucić nieco więcej kasy na coś lepszego.
Odżywki czy też suplementy kupujesz ze względu na smak, czy jakość i dobre działanie. Co z tego, że super smakuje jak ten smak to albo słodziki albo inne chemiczne udoskonalenia. Dla mnie nie musi smakować, tylko ma działać i być dobrej jakości, a wg badań i składu EnergyPharm przypadł mi do gustu.
Nie raz używałem droższych supli znanych już marek na rynku i też trafiały się takie, że smak nijako pasował do podanych na opakowaniu. A z resztą czy dobrze smakuje czy też nie, to kwestia gustu, a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
To tak jakbyś jadł jedzenie, które Ci nie smakuje. Teoretycznie da się i można, ale po co? Po jakimś czasie wrócisz do tego, które Ci smakuje.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
W celu zwiększenia masy mięśniowej stosuję LargoMass, który podrzucił mi trener. U mnie rzeczywiście działa. Preparat ma całkowicie naturalny skład, więc w żaden sposób nie obciąża organizmu. Dodatkowo zawiera argininę, która syntetyzuje tlenek azotu, wspomagający transport składników odżywczych do tkanki mięśniowej. Natomiast karnityna znacznie podnosi wydolność i wytrzymałość. Chociaż jak dla mnie najlepszy jest ekstrakt z tribulus terrestris, który zwiększa poziom testosteronu we krwi.
Napisano Ponad rok temu
Kreatyna jak najbardziej zarówno na redukcji jak i na masie. NIe da się jednocześnie robic masy i redukować. Jedno przeczy drugiemu, na masie podnosisz kcal ponad wymagane zapotrzepowanie, natomiast na redu te kcal tniesz. Pewnie chodzi Ci o recomp, jest oczywiście możliwy, ale potrzeba sporo czasu, poświęcenia, odpowiedniego treningu oraz diety. Ja bym robił tak, że dietę ustawił bym na ujemny bilans, oczywiście zaczął od np ucięcia 200 kcal i jak będzie stagnacja, to uciszasz kolejne 200 kcal. Do tego aby uwidocznić mieśnie, bym po prostu zrobił jakiś FBW oczywiście z regresem. Może być np 5x5. Co do odżywek, to jak pisałem, kreatyna spoko (najlepiej mono), gainera bym odpuścił, hmb tak samo. Bcaa warto brać, tak samo białko (np zwykły koncentrat 100% Whey Protein Scitec'a jak już zależy na smaku...). Spalacz i przed treningówki bym odpuścił, niektóre mają sporo cukru. Lepiej mała czarna oraz beta alanina + cytrulina + agmatyna przed treningiem.
Napisano Ponad rok temu
Może nie najgorszą propozycją na poprawienie metabolizmu/przemianę materii, będzie coś z medycyny naturalnej, taka alternatywa dla całej tej chemii. Wiem z własnego doświadczenia że niektóre zioła mają bardzo silne działanie, i wpływają znacząco na pewne procesy.
Napisano Ponad rok temu
Ja raczej nie będę w stanie w tym obszarze tematycznym pomóc... To nie moja działka za bardzo...
Ludziom umykało tak wiele rzeczy, gdy za dużo mówili.
Napisano Ponad rok temu
Kreatyna jak najbardziej zarówno na redukcji jak i na masie. NIe da się jednocześnie robic masy i redukować. Jedno przeczy drugiemu, na masie podnosisz kcal ponad wymagane zapotrzepowanie, natomiast na redu te kcal tniesz. Pewnie chodzi Ci o recomp, jest oczywiście możliwy, ale potrzeba sporo czasu, poświęcenia, odpowiedniego treningu oraz diety. Ja bym robił tak, że dietę ustawił bym na ujemny bilans, oczywiście zaczął od np ucięcia 200 kcal i jak będzie stagnacja, to uciszasz kolejne 200 kcal. Do tego aby uwidocznić mieśnie, bym po prostu zrobił jakiś FBW oczywiście z regresem. Może być np 5x5. Co do odżywek, to jak pisałem, kreatyna spoko (najlepiej mono), gainera bym odpuścił, hmb tak samo. Bcaa warto brać, tak samo białko (np zwykły koncentrat 100% Whey Protein Scitec'a jak już zależy na smaku...). Spalacz i przed treningówki bym odpuścił, niektóre mają sporo cukru. Lepiej mała czarna oraz beta alanina + cytrulina + agmatyna przed treningiem.
Dosłownie w 100% zgadzam się z Tym co napisał "BeBig". U mnie kreatyna, beta-alanina, bcaa i białko to podstawa bez względu czy jestem na masie czy redukcji. Do tego kofeina i arginina też czasami wleci.
Napisano Ponad rok temu
Ja wielokrotnie wspominałem, że beta-alanina działa na mnie aż nadto bardzo jestem wyczulony na jej swędzenie i często nawet przy małych dawkach były z tym duże problemy. Osobiście polecam cytrulinę, naprawdę świetne rozwiązanie pomiędzy argininą i betą
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ