Dzisiaj badalem cm na barki, a trening wygladal tak:
Czwartek: Barki, Kaptury.
- Wyciskanie sztangi zza karku 3 serie 10,8,7 CM 84kg do cwiczenia użyłem 80%cm, 67kg - łacznie 1675 kg
- arnoldki hantlami 3 serie 8,8,7 - CM 26kg (1 hantelek) użyłem 80% cm 21kg - łącznie 483 kg
- Unoszenie sztangielek bokiem w opadzie 3 serie 10,8,8 - 6kg (hantelek) - dobralem ciezar tak zeby zrobic 10 pow poprawnie
- Unoszenie sztangielek na przemian przed siebie chwytem mlotkowym 2 serie po 10 - 11kg - j/w
- Podciaganie sztangi wzdluz tulowia na wysokosc brody sztange lapiemy na szerokosc barkow 2 serie po 10 - 35 kg - j/w
- Szrugsy ze sztanga trzymana z porzodu 3 serie 16,14,12, j/w
Na razie trening tylko z dzisiaj bo nie badalem reszty cm i nie wiem jak bedzie to wygladało, ale moje pytanie brzmi czy biorac 60-80%cm ilosc serii ma sie rownac 3 czy moze wiecej/mniej ? gdzie w takim razie odjac/dodac serie.
Jutro
Piatek: Triceps,Biceps,Przedramie
- Francuskie wyciskanie sztangi lekko lamanej waskim chwytem na lawce poziomej w ss (super serii) z wyciskaniem sztangi w gore (tym samym ciezarem) serie 10,8.8
- Prostowanie przedramion na wyciagu gornym 4 serie 12,10,10,8.
- pompki francuskie z obciazeniem 3 serie max(~12)
- Uginanie przedramion ze sztangielkami - supinacja 3 serie 12,10,8.
- Modlitewnik - 3 serie 12,10,8
- Uginanie przedramion ze sztangielkami chwytem mlotkowym, 3 serie po 10.
- Uginanie nadgarstkow za sztanga trzymana nachwytem 5 serii max (~24)
Jak dobrac obciazenie na jutro %cm ? W temacie otrzymalem odpowiedz ze dany system dotyczy kazdej partii miesni. Do konca nie wiem czy ciezar ma byc staly czy moze co serie zwiekszac obciazenie ??
Jak to wyglada z klatka ? wyciskanie na płaskiej 70 czy 80% CM >??
Użytkownik Danielllo edytował ten post Ponad rok temu