Witam, mam 18 lat, 164 i waże 52,5 <jesli to się przyda> chciałabym zwiększyć swoją masę aby nabrać brdziej kobiecych kształtów( zwiększnie bioder, ud, klatki piersiowej). Nie mam zielonego pojęcia o sterydach, nigdy ich nie przyjmowałam, nie uprawiam żadnego sportu, nie stosuję diety. Kiedys miałam okres gdy zagłodziłam organizm, straciłam swoje kształty, bardzo straciłam na wadze. Teraz jjem dosc dużo, jednak mimo to nie mogę przekroczyc mojej wagi, nie przybieram na wadze. Chcę przytyć i nabrac kształtów, nie wiem nawet do jakiego lekarza mogłabym sie wybrac aby mi cos poradził. Proszę o pomoc, z góry dziękuje.
dziewczyna 18 lat potrzebuje pomocy, chcę zwiększyć masę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niestety nie pomogę Ci jedynie mogę napisać żebyś jadła regularnie 5 posiłków dziennie z czego minimum 3 cieple, proponuje robić brzuszki oraz podciągania nóg do tułowia na drążku aby zniwelować w jakimś stopniu przyrost brzuszka
Nie jestem expertem więc żadnych ćwiczeń Ci nie ułożę ponieważ mogły by one przynieść niechciany efekt , urosło by ale wszystko
Sterydy kategorycznie odradzam, moim zdaniem dziewczyny w twoim wieku nie powinny się martwić aż tak kształtami:) (chyba że spora nadwaga to inna sprawa:P) Proponuję aerobik lub fitnes
Jak w filmie zamieszczonym poniżej
Użytkownik Gleba edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Staraj się przekraczać swoje granice a nie czyjeś. Ja staram się pokonać siebie samego a nie kolegę obok.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piwo zawiera chmiel ktory wplywa na estrogeny a wiadomo wysoki ich poziom wplywa na zwiekszenie piersi:-)Nawet nie wymawiaj takiego słowa jak sterydy , Po prostu dużo jedz jak chcesz przybrać na masie a w końcu przyjdzie jedzenie najchętniej się odkłada w biodra a ostatnio udowodnili naukowo że nie zdrowe jedzenie idzie w piersi także piwo ma coś do tego nie to żebym cię zachęcał do takiego jedzenia i picia
Napisano Ponad rok temu
Staraj się przekraczać swoje granice a nie czyjeś. Ja staram się pokonać siebie samego a nie kolegę obok.
Napisano Ponad rok temu
'' Bądź bardziej ambitny kiedy cie nie docenili robisz to dla siebie nie dla tych debili ''