Chińska wołowina na ostro
Napisano Ponad rok temu
Dla 2 osób:
* 300 g najlepszego mięsa wołowego
* 1 czerwona, zielona papryka
* 1 średnia kalarepa (zastępuje bambus)
* świeże kiełki soji
* 1 średnia cebula
* czosnek - najlepiej dużo
* sos ostrygowy i sojowy
* sambal oelek
Przygotowanie:
Umyć mięso i wstawić do zamrażalnika. Kontrolować, aby mięso nie zamarzło całkowicie. Pół zamrożone mięso pokroić na bardzo cienkie pasemka. Papryki i kalarepę pokroić na paski lub w kostkę. Cebulę pokroić w duże kawałki. Rozgrzać olej (nie oliwkowy) w woku. Do bardzo gorącego oleju dodać mięso i smażyc przez 3 do 6 min. Wyciagnąć mięso do pojemnika. Paprykę i kalarepę smażyć przez 5 do 10 min. Dodać cebulę i czosnek. Wsypać mięso i przyprawić sosem sojowym i ostrygowym. W zależności od gustu dodać sambal oelek. Sos zredukować na sam koniec, przed podaniem dodać kiełki sojowe.
Można uzupełnić przepis o dodanie pora, marchwi i innych sezonowych warzyw.
Uwaga: ważne jest krótkie smażenie w bardzo wysokiej temp.
źródło przepisu: Marcel Jarasz
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
aikido w ostrowie wlkp? |
AIKIDO |
|
|
||
Ostrovit |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
muzyka chinska |
KUNG-FU/WUSHU |
|
|
||
wznowienie treningów po operacji przepukliny pachwinowej lewostronnej |
Trening dla początkujących |
|
|
||
co jest dostępene w Ostrołęce ze sztuk walki? |
CROSS-BUDO |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pomoc w ułożeniu diety
- Ponad rok temu
-
Indeks glikemiczny (IG)
EXPERTO - Ponad rok temu
-
Dieta-efekty
- Ponad rok temu
-
Dieta i suplementacja - masa
- Ponad rok temu
-
Dieta na mase, rzeżbę?
- Ponad rok temu
-
Odpowiednia dieta na rzeźbę
- Ponad rok temu
-
Redukcja
- Ponad rok temu
-
Herbata z miodem
- Ponad rok temu
-
Pierwsza dieta
- Ponad rok temu
-
Dieta dla ucznia
- Ponad rok temu