Skocz do zawartości

Zdjęcie

Siema mam pytanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

Ewry88
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 402 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Siłownia Motory Militaria Historia
  • Staż [miesiące]:16
  • Wzrost [cm]:173
  • Biceps [cm] :33
  • Wyciskanie [kg]:90
  • Waga [kg]:59

Napisano Ponad rok temu

Siema mam pytanie
Siema wszystkim mam pytanie,dosc nie typowe i troche zenujace ale jeba*** to,jak np masz w diecie rano czy po polodniu juz mniejsza z tym o jakiej poze dnia np 100g sera bialego czy tam 250g kurczaka to jak to oganac ile to jest???jakas mala podreczna waga i jazda czyy??????(sory ze tak głupio pytam ale nie oganiam tego hehe)
  • 0

GośćGuest_radq?_*

Guest_radq?_*
  • Guests

Napisano Ponad rok temu

Re: Siema mam pytanie
Na początku możesz orientacyjnie sobie zważyć na wadze kuchennej ile co waży, póżniej już będziesz wiedział mniej więcej jaki kawałek np kurczaka ile waży.

MichalMiko
  • Użytkownik
  • Pip
  • 33 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Siema mam pytanie
Słuchaj, żadne pytanie nie jest głupie :]

Jak masz w domu wage kuchenną to zrób tak jak kolega wyżej napisał, na początku waż wszystko, później już po prostu na oko będizesz wiedział ile co waży.

Jeżeli nie masz wagi to możesz zrobić tak.
Gdy kupujesz twaróg albo kurczaka to wszystko jest na wagę. Twaróg 250g przeważnie, tniesz na pól i wiesz że masz 125g :]

Kurczak- pojedyńcza pierś ma przeważnie ok 200g, czasem więcej czasem mniej, bierzesz ilość piersci ktore kupiles i wage dzielisz przez sztuki i wiesz mniej więcej ile każda z nich waży. Możesz sobie np też popakować porcje zapakować do worka i pójść do zaprzyjaznionego sklepu i poprosić żeby ci Pani zwazyła przy okazji jak u nich coś kupujesz.

Wszystko ważymy w stanie surowym, czyli 60g płatków owsianych to 60g ale suchych płatków przed gotowaniem, po gotowaniu nabierają wody i są automatycznie cięższe.

Pozdro
  • 0

Ewry88
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 402 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Siłownia Motory Militaria Historia
  • Staż [miesiące]:16
  • Wzrost [cm]:173
  • Biceps [cm] :33