Czy w takim wypadku potrzebny tzw odblok?
Napisano Ponad rok temu
Ciekawi mnie Wasza opinia
Lekarz zapisal mi omke ze wzgledy na dosc niski poziom testo, 4 injekcje w odstepie co 18 dni.
nie bralem nigdy zadnych sterydow 4x250mg -18 dni = łączny czas 72 dni
Mam pytanie czy takie cos moze zablokowac produkcje mojego naturalnego hormonu? Pytalem o to lekarza ale stwierdzil ze to nie zablokuje, moze to wygladac dziwnie ze pytam na forum ale juz takie historie z lekarzami przezylem nasluchalem i sie naczytalem ze nie wiem czy in ufac calkiem...
Co lekarz to opinia nie wiem jak jest w tym wypadku co sądzicie?
Porównując to do "cyklów" sterydowych na masę mięsniową to można powiedzieć, że jest to mała dawka wręcz.
Czy ktoś wie książkowo czy z doświadczenia/opinii od jakich dawek/okres stosowania - zaczynają się zauważanle wahania naturalnej gospodarki hormonalnej?
Dzieki z gory
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bez obaw przy takich dawkach nic cie nie zablokuje
Dzieki -
bazujesz na jakims doswiadczeniu w tej materii ? Jaka dawka zatem byla by juz 'niebezpieczna' tzn ze trzba by myslec o antyestrogenach czy odblokach?
Pozdro
Użytkownik kams edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli był by juz to cykl a zastrzyki robil bys w odstępach 3-5dni przez okres dłuszy np8 tyg juz wtedy trzeba zastosowac odblok gdyż dawka testo jest dosc wyskoa i odstawienie dla organizmu bedzie odczuwalne w duzym stopniu.
Napisano Ponad rok temu
Przy tych dawkach spokojna głowa nie trzeba odbl.
Jesli był by juz to cykl a zastrzyki robil bys w odstępach 3-5dni przez okres dłuszy np8 tyg juz wtedy trzeba zastosowac odblok gdyż dawka testo jest dosc wyskoa i odstawienie dla organizmu bedzie odczuwalne w duzym stopniu.
Ok dzieki, w sumie to dosc dlugi okres czasu który podalem to nie 8 na nawet 10 tyg...
czyli jak rozumiem o wiele wieksze znaczenie ma stezenie niz czas brania.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lat 28 waga 91kg, wzr 186 Wesolych Swiat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Troche poszedł na łatwizne.Nie znam Twojej sytuacji ale w paru słowach postaram sie zasugerowac Ci pewne sprawy. Niedobór testosteronu moze byc spowodowany schorzeniami endokrynologicznymi: - przysadki, nadnerczy,tarczycy.nalezy zatem najpierw ustalic przyczyne a potem leczyć.Metoda która wybrał Twój lekarz nie jest najlepsza według mnie.Omnadren jest lekiem stosowanym przede wszystkim w andropauzie i nie powinien być podawany w celu pobudzenia wydzielania testosteronu. Ja bym sie raczej skłaniał do kuracji gonadotropina czyli popularnym Pregnylem odpowiednich dawkach w celu pobudzenia układu.Ponadto przed kuracja powinienes mieć zbadaną prostate i zrobiony antygen gruczołu krokowego PSA. Koniecznie należy zbadac poziom prolaktyny i test na prolaktyne z metoclopramidem. Generalnie cały panel hormonalny do tego podstawowe badani plus TSH. Czesto niedobór testosteronu moze byc spowodowany tzw hipogonadyzmem prolekowym.Jesli stosujesz jakies antydepresanty może sie przytrafić, leczenie proste.Podsumowując i nie podwazając wiedzy Twojego medyka: zastosuj sie do jego zaleceń i jesli kuracja nie przyniesie pożadanych efektów -KONIECZNIE ZMIEN LEKARZA. Jesteś za młody na HTZ.Pozdrawiam.
Dzieki bardzo za te sugestie, zapomnialem napisac ze mam jakies wyniki, na biezaco tj zrobione w ost 2 tyg: LH - 7.2, FSH- 2.16 mIU/ml(oba w normach) PSA 1.6
Resztę zbadam sam na własną rękę to nie jest majątek - i pokaże wyniki mojemu doktorkowi.
Wazne ze tak jak piszecie te dawki i ten czas stosowania nie powinny zablokowac produkcji mojego nat testo zrestszta i tak niskiego
ps. zadnych antydepreseantow nie biore wogole lekow nie pamietam zebym bral na cokolwiek, ogolne wyniki badn krwi mam wrecz wzorowe
WESOLYCH SWIAT
Użytkownik kams edytował ten post Ponad rok temu