Doradźcie mi :)
Napisano Ponad rok temu
Mam 14 lat 176cm 58kg i 30cm bicepsie.Chce przypakowac cwicze hantlami 2x15kg regulowane.No i mogę jeszcze cwiczyc sprzętem na wf w szkole.Wiem ze jestem chudy ale kupuje kreatyne i sie wszystko powinno zmienic.
Wy sie znacie o wiele lepiej ode mnie więc proszę o doradzenie , nie ze mam sobie odpuscic cwiczenia bo ja juz cwicze dosc długo no i kreatyne bo musze przytyc.
Proszę doradzcie mi
Bede bardzo wdzięczny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odsyłam Cię do tematu:
Trening na masę
Co do wszystkiego, to stosuj dietę i na razie daj sobie spokój z kreatynką. Na początku na sucho z dobrą dietą będzie przyrost.
Użytkownik Masyw edytował ten post Ponad rok temu
Porządny trening daje efekty. Dobra dieta pomaga! Pamiętaj o tym.
Napisano Ponad rok temu
Najbardziej podstawowym sprzętem jest wiadomo sztanga i ławeczka (ew. drążek do tego).
Odsyłam Cię do tematu:
Trening na masę
Co do wszystkiego, to stosuj dietę i na razie daj sobie spokój z kreatynką. Na początku na sucho z dobrą dietą będzie przyrost.
no sztanga to nie problem mam hantle zdejme z nich cięzarki i sobie sam zrobie sztange a ławeczke mi starszy zrobi
a na kreatyne sie juz zdecydowałem niebede jej duzo brało wiec mi nic niebedzie
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
no sztanga to nie problem mam hantle zdejme z nich cięzarki i sobie sam zrobie sztange a ławeczke mi starszy zrobi
a na kreatyne sie juz zdecydowałem niebede jej duzo brało wiec mi nic niebedzie
pozdrawiam
posłuchaj bardziej doświadczonego, zamiast inwestować w kreatyne zainwestuj w dobra diete i możesz ewentualnie dokupic jakiegos gainera i przyrosty beda a na kreatyne zdecyduj sie za jakis rok, w ten sposob osiagniesz lepsze rezultaty w masie.
Napisano Ponad rok temu
posłuchaj bardziej doświadczonego, zamiast inwestować w kreatyne zainwestuj w dobra diete i możesz ewentualnie dokupic jakiegos gainera i przyrosty beda a na kreatyne zdecyduj sie za jakis rok, w ten sposob osiagniesz lepsze rezultaty w masie.
no posłuchajmy jeszcze innych jestem ciekaw co inni mają do powiedzenia
Napisano Ponad rok temu
no posłuchajmy jeszcze innych jestem ciekaw co inni mają do powiedzenia
no to masz juz dwie opinie, moja i masywa, i uwierz to jest dobra rada.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Początki?
Kreatyna odpada, ona jest dobra jak masz zastój :-)
Masz hantle? Kup sobie jeszcze drążek
Ułóż trening domatora, jest tego dużo w necie
czyli trening domatora (ogólnorozwojówka)
I siepnij jakąś dietę w której będzie 2g biała na 1kg masy ciała oraz dodatni bilans kaloryczny
"Kiedy coś sobie obiecujesz, nie możesz się poddać. Gdy jesteś na siłowni musisz wypełnić obietnice jaką sobie złożyłeś. Ludzie, którzy potrafią się motywować w każdej dziedzinie to przeważnie Ci którzy wygrywają."
Napisano Ponad rok temu
Kolega herald prosi o pomoc, a jak mu mówisz odstaw kreatne, to nie, on wie lepiej. Pisanie jakich kolwiek porad jak psu w dupe. Ma 2 hantle, nie ma diety, nie ma pojęcia o niczym ale kreatyne już szama. Jak taki mądrala, niech robi co chce
dokładnie, ale trzeba przyznac ze na poczatku zaczynałem podobnie, i dlatego chce go uświadomić jak bedzie lepiej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaczynałem w wieku 14 lat(2klasa gimnazjum) Nie wiedziałem co to dieta, nie wiedziałem co to kreatyna a z bicepsa 28cm zrobiło się 34 z wycisku 40kg prawie 90 w czasie około 15 miesięcy nie regularnych treningów. Po co kreatyna na początek skoro takie wyniki osiągałem. Pojęcie o treningu jako takie było, znajomy, troche starszy miał już pewien staż to doradził co i jak i dopiero po ponad roku ćwiczenia sięgnąłem po pierwsze mono
rozumiem was ale nie musicie mnie obrazac odrazu
cwicze okolo 1,5 roku wiedz dlatego chce wziąśc kreatyne poniewaz jestem chudy a ze wzgledu ze mieszkam na wsi niemam dostepu do dodrej wołowiny i niemam pieniędzy ciągle a skoro teraz uzbierałem to chce kupic a jesli np bede brał 1 tabletke na 2 dni tez mi to zaszkodzi???
Napisano Ponad rok temu
bez diety nie urosniesz...
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
kreatyne bierze sie cyklem a nei 1 tabletke dziennie.
bez diety nie urosniesz...
a jak mam ułozyc diete ? pomozcie interesuje sie takimi sprawami ale tego niewiem
Napisano Ponad rok temu
2g białka na 1kg masy
Bilans kaloryczny dodatni
W tym wieku ciężko będzie trzymać się diety przez szkołę, więc gdy nie dasz rady uzupełniać diety tak jak trzeba, kup biało
"Kiedy coś sobie obiecujesz, nie możesz się poddać. Gdy jesteś na siłowni musisz wypełnić obietnice jaką sobie złożyłeś. Ludzie, którzy potrafią się motywować w każdej dziedzinie to przeważnie Ci którzy wygrywają."
Napisano Ponad rok temu
A umiesz czytać posty?
2g białka na 1kg masy
Bilans kaloryczny dodatni
W tym wieku ciężko będzie trzymać się diety przez szkołę, więc gdy nie dasz rady uzupełniać diety tak jak trzeba, kup biało
dziekuje wszystkim
kreatyne odstawie to białko moge??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1 tabletka co 2 dni, człowieku interesujesz sie takimis sprawami, ćwiczysz 1.5 roku na 2 hantlach, nie wiesz co to dieta, piszesz głupoty. Czytaj artykuły podwieszone potem zadawaj głupie pytania. Białko masz w jajkach, mięsie, serach, więc po co kupowac jakies w proszku?
to co mam kupic?
Napisano Ponad rok temu