Mój poprawiony trening ;]!
Napisano Ponad rok temu
Brat udoskonalił mój trening , zna sie na tym więc go o to poprosiłem.
Robie te ćwiczenia codziennie wieczorem do tego jem dużo ryżu i makaronu z mięsem aby przybrać na masie ! Oraz uprawiam dużo sport Piłka nożna na dużym boisku srodek pola wiec bardzo duzo biegania .Mam plan jeszcze dorzucić na te same partie ciała ćwiczenia na ławce bo niedługo zakupie.
Co o tym sądzicie !?
Mam 14 lat 175 cm wzrostu i 56 kg wagi ! ? Co o tym teraz myślicie?
Jak nie widzicie zdjęcia tutaj to tu macie linka:D -
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Od razu mówię będę bardzo surowy da Twojego dobra.
Po pierwsze- nieco młody wiek i od razu na masę heh
Po drugie- nie pisz , ze brat się zna, bo nie ma zielonego pojęcia o tym.
Po trzecie- Chcesz zrobić masę grając na środku pola, nie mam instruktora z piłki nożnej , ale grałem na środku pomocy i wiem ile tam jest biegania, do tego treningi dwa razy w tyg plus mecz pewnie w sobotę bo to juniorzy sadzać po wieku. Będzie to ciężkie do wykonania, ale mowie , że niemożliwe. Po prostu ja jestem zdania tego się trzymam, ze jak trenujesz na masę to odpoczywasz dużo, trenujesz max 4 razy w tyg i to wszytko. Albo masa albo rzeźba albo jeszcze co innego. PO PROSTU GRAJĄC W PIŁKĘ TRAKTUJ JĄ PRIORYTETOWO A NA SIŁOWNIE CHOC DLA PRZYJEMNOŚCI NIE OCZEKUJ WIELKICH SUKCESÓW A POPRAWY DEFINICJI GĘSTOŚCI MIĘŚNIA.
Po czwarte- jeśli już trenujesz wszystkie partie na jednej sesji to rób to mądrze.
Według zasad i kolejności, którą stanowić powinna wielkość partii
Nogi- plecy-klatka-barki- triceps -biceps bądź biceps triceps (nie ze względu na wielkość, a przez chyba ciekawość takiego rozwiązania.)
Po 5- zadanie domowe- poszukaj sobie w atlasie cwicznen albo na necie ćwiczeń które pasują na dana grupę mięśniową i wybierz po jednym i rób po 3 serie po 15-12 powtórzeń.
Powodzenia.
P.S. pytam z czystej ciekawości - jak wyglądają pompki na biceps w twoim wykonaniu.?
Dokładnie tak - brat mnie poprawił i powiedział że bardziej to na klatke i na triceps