Czytam ostatnio wszystko co popadnie na temat diety kulturystycznej. I jak zaczalem grzebac, to dotarlem az do zlotego okresu kulturystyki, czyli lat 70-tych - czyli czym sie obzerali czolowi kulturysci tego okresu.
Dieta kulturysty - czy byłbyś w stanie na niej wytrzymać?
Ciekawa sprawa, bo mamy kompletne odwrocenie proporcji - tzn proteiny jak sa teraz priorytetem, tak byly i wowczas, ale praktycznie wyeliminowane weglowodany z diety - natomast duzo tluszczow, tluszczow i jeszcze raz tluszczow - i przede wszystkim czerwone mieso
Byly to wesole czasy, zanim przez swiat dietetyki przeszlo tornado zwane "poziom cholesterolu"
I tu dreczy mnie pytanie - owczesnie Arnold i inni wygladali mniej wiecej tak samo, czy to pre-contest, czy off-season, w odroznieniu do wspolczesnych spasionych tucznikow wieprzowych, ktorzy poza startami wygladaja mniej wiecej tak:
dieta kulturystow w latach 70-tych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I tu dreczy mnie pytanie - owczesnie Arnold i inni wygladali mniej wiecej tak samo, czy to pre-contest, czy off-season[/img]
To było to :
http://www.youtube.com/watch?v=dRZ5pvJmf-w
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A dzisiaj poza sezonem każdy wazy kolo +15 kg rzadko który utrzymuje formę około startowa,
13,10,2012------- Sukces waga 93,2 ----- Redukcja w toku ----- Sibutramina zdała egzamin --------
01,11,2012 -------- + 2 cm w bicepsie , pas -1 cm , troszke na +,
Napisano Ponad rok temu
a czy ktorys z "wiekszych" kulturystow nie bral koxu? ...Czyli co? Sterydy utrzymywaly ich w startowej formie caly rok na okraglo? Juz zdazylem sie dowiedziec, ze owczas legalnie sie nimi wspomagano, ale raczej w okresie przedstartowym. A czy Jay Cutler, (to ten wieprz na zdjeciu powyzej^_^ ) to niby nie tknal w zyciu steryda?
pomogłem? daj "+" nie bądz pipa ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sa już badania ze spożywanie węglowodanów w granicach 3g/kg daje świetne rezultaty
Poza tym 2 sprawa dość popularna by trzymać dobra formę to rozłożenie kalorii tak
50% białko
25% węglowodany
25% tłuszcze
Co w przypadku wielu ludzi jest niemożliwe brak środków na spożywanie ogromnej ilość białka
Ja spożywam w granicach 2,5 do 4 na kilo wagi i mam dobre rezultaty , poza tym moja genetyka nie pozwala mi na zdobywanie mięśni bez tłuszczu , i muszę się liczyć z częstymi wycinkami
13,10,2012------- Sukces waga 93,2 ----- Redukcja w toku ----- Sibutramina zdała egzamin --------
01,11,2012 -------- + 2 cm w bicepsie , pas -1 cm , troszke na +,