Pomoc w wyborze sprzętu
Napisano Ponad rok temu
Postanowiłem wziąć się nieco za siebie i popracować nad swoim ciałem. Innym słowy wybrać się na siłownię i przybrać nieco na masie oraz nieco je wyrzeźbić. Pierwszy problem pojawił się zaraz na starcie, mam do siłowni nie po drodze i biorąc pod uwagę, że muszę poświęcić około 1,5h by się do niej dostać, a później jeszcze powrót, to mój zapał szybko się w tej kwestii skończył.
Dlatego postanowiłem kupić sprzęt do ćwiczeń w domu. Chcę na ten cel wydać około 800zł przy czym wolałbym by była to GÓRNA granica. Rozejrzałem się nieco w sieci i trafiłem na coś takiego:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
myślicie, że to dobry sprzęt? Nie znam się na tym w cale, a chciałbym wykonywać na zakupionym sprzęcie jak najwięcej ćwiczeń, stąd wybór padł na atlas.
Byłbym wdzięczny za opinie do tego sprzętu i wskazanie jego wad oraz zalet.
PS
Trafiłem też na coś takiego:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
nie licząc 10kg mniej obciążenia wygląda na identyczny sprzęt, a jest sporo tańszy.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu

Kiedy spojrzysz w oczy pięknej dziewczynie
nie odmowisz mi tych slow, ze jest zycie pozytywne...
Jedyne granice są w Twojej głowie !
Nie potrzebuje plusików, wazne jest to, że mogłem pomóc.
Napisano Ponad rok temu
Zależy mi też by można było ćwiczyć uda i łydki (ogólnie nogi) a przy ławeczce, to raczej znikome ćwiczenia można wykonywać.
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
![:]](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/splash.gif)
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
'Tobik', dnia 10 Paź 2010 - 11:37, napisał:
Nie chcę tutaj panowie negować waszej wiedzy w temacie, ale możecie dokładniej napisać dlaczego atlas jest gorszy od ławeczki? Wydawało mi się, że na atlasie będę mógł ćwiczyć więcej mięśni niż na ławeczce, bo to się w sumie ogranicza do wyciskania + akrobacji ze sztangą, gdzie nie daj boże przecenię swoje możliwości i wyląduję ze sztangą na ścianie lub co gorsza głową w dół
Idź gdzieś gdzie jest i ławeczka i atlas, zrób przykładowo rozpiętki na atlasie i na ławce, ja osobiście na atlas nia siadam bo uważam że to mnie ogranicza i źle mi się ćwiczy. Na atlasie 100kg poszło 4 razy a na ławce 100kg z pomocą znajomego trzeba ruszyć. Atlas to uzupełnienie a nie fundament. Ale od biedy będzie ... lepszy atlas niż nic, ale ja proponuję ławeczkę ze skosem i z prasą na nogi. To taka podstawa i zrobisz wiele ćwiczeń a i jeszcze są z modlitewnikiem.
"Double Blast potem Rocket Fuel i nie ma opierdalania się"
"Nie ma lipy ! Hardcorowo !"
"Dzisiejsza waga 128kg i TAKA forma ! KTO JEST LEPSZY ? Ja takich nie znam !"
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
Co do firmy Kelton to mogę powiedzieć jedno. Drogo tam jak diabli ! Ale MOIM zdaniem to najlepszy sprzęt jaki widziałem i na jakim ćwiczyłem ! Wiec w sumie cena do jakości odpowiednia.
Ja bym proponował to : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] masz tu w subie cały zestaw jaki ławeczka może posiadać. Do tego jest masę rzeczy do rozbudowy. Modlitewnik, prasa na nogi i pewnie dało by się zamontować wyciąg, wszystko można dokupić no i gwarancja obciążenia a do tego pełna regulacja w wyskości i szerokości a z własnego doświadczenia wiem, że to jest BARDZO ważne, sam mam ławeczką z FitnessPro i nie jestem z niej zadowolony, wybuliłem 440zł i żaden z gryfów nie pasował na szerokość, a do tego tam gdzie powinno się łapać za gryf mam stojaki i muszę ćwiczyć albo wąsko albo szeroko.
Sam sie zastanawiam nad kupnem tej ławki ...
"Double Blast potem Rocket Fuel i nie ma opierdalania się"
"Nie ma lipy ! Hardcorowo !"
"Dzisiejsza waga 128kg i TAKA forma ! KTO JEST LEPSZY ? Ja takich nie znam !"
Robert Burneika
Napisano Ponad rok temu
A czym się różni ta ławka [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] od tej którą proponuje kolega Major?
Pytam z ciakawości bo sam chcę kupić i mam dylemat którą wybrać. Z góry dzięki za podpowiedź.
'Major', dnia 28 Paź 2010 - 07:46, napisał:
A co do ofert Panów wyżej, to dziwi mnie cena z oferty firmy Fitness4you, troszkę dużo jak za taką ławeczkę.
Co do firmy Kelton to mogę powiedzieć jedno. Drogo tam jak diabli ! Ale MOIM zdaniem to najlepszy sprzęt jaki widziałem i na jakim ćwiczyłem ! Wiec w sumie cena do jakości odpowiednia.
Ja bym proponował to : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] masz tu w subie cały zestaw jaki ławeczka może posiadać. Do tego jest masę rzeczy do rozbudowy. Modlitewnik, prasa na nogi i pewnie dało by się zamontować wyciąg, wszystko można dokupić no i gwarancja obciążenia a do tego pełna regulacja w wyskości i szerokości a z własnego doświadczenia wiem, że to jest BARDZO ważne, sam mam ławeczką z FitnessPro i nie jestem z niej zadowolony, wybuliłem 440zł i żaden z gryfów nie pasował na szerokość, a do tego tam gdzie powinno się łapać za gryf mam stojaki i muszę ćwiczyć albo wąsko albo szeroko.
Sam sie zastanawiam nad kupnem tej ławki ...
Napisano Ponad rok temu